Kevin Durent
EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO
Kevin Durent

EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Kevin Durent, Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Aktuelni NBA prvaci Golden Stejt Voriorsi svladali su u svojoj Orakle Areni Hjuston rezultatom 104-100 u prvoj utakmici polufinala doigravanja u Zapadnoj konferenciji.

Pročitajte još:

NIŠTA OD PENZIJE! Ludi Srbin nastavlja da se bavi košarkom!

BURA U CRNO-BELOM TABORU! Rat na relaciji Vučelić-Karadžić, predsednik Partizana: "Morao sam da se oglasim zbog učestalih laži!"

FOTO-FINIŠ U ŠPANIJI! Kralj je mrtav, živeo kralj! Hetafe nije iskoristio poklon Sevilje! (VIDEO)

U napadački nepreciznoj i rastrganoj utakmici sa uzbudljivom završnicom Golden Stejt je uspeo svladati Hjuston i doći do prve pobede u seriji, samo 40 sati nakon što su u Los Anđelesu svladali Kliperse u prvom krugu doigravanja.

Kevin Durent je sa 35 koševa ponovno bio najbolji igrač Voriorsa, a Stef Kari, koji je završio sa 18 poena, ubacio je važnu trojku za 103-98 na 26 sekundi pre kraja. Drajmond Green je sa 14 koševa, devet skokova i devet asistencija bio na granici "tripl-dabla", a 14 poena ubacio je i Andre Igudala.

Kod Hjustona je Džejms Harden ubacio 35 poena, ali je trojke gađao 4/16, iz igre 9/28, a promašio je i trojku za moguće izjednačenje svega 20 sekundi pre kraja nakon čega je Kris Pol izgubio živce uveravajući sudije kako je fauliran pa je ekspresno isključen. Erik Gordon je ubacio 27 poena za Rocketse.

Druga utakmica serije biće odigrana u noći između utorka i srede (4.30 sati) po srednjeevropskom vremenu, ponovno u Orakle Areni.

Boston Seltiksi nastavili su sa sjajnim partijama i u drugom kolu doigravanja. Posle metle protiv Indiane Pajsers u prvoj rundi (4:0), odlično su krenuli i u drugoj gde su upisali pobedu protiv Baksa u Viskonsinu rezultatom 112:90.

Gotovo celo vreme Seltiksi su imali kontrolu nad utakmicom u gostima i na koncu su slavili. Ključno je bilo zatvaranje Janisa Adetokumba koji je na šutu iz igre ostao na 7/21 i u nekoliko navrata bio je kvalitetno zaustavljen u svojim prepoznatljivim prodorima.

Presudnom se pokazala treća četvrtina u kojoj su Seltiksi serijom od 12-0 stigli do dvocifrene prednosti (66:56). Do kraja treće deonice prednost je narasla do velikih +17, a u poslednjoj četvrtini rutinski su priveli utakmicu kraju.

Seltikse je do brejka predvodio sjajni Kajri Irving sa 26 poena, 11 asistencija i sedam skokova, dok je Al Horford dodao 20 poena i 11 skokova. Kod Baksa Adetokumbo je ubacio 22 poena uz osam skokova, a Kris Midlton dodao je 16 poena, deset skokova i šest asistencija.

Druga utakmica ovih timova na programu je u noći između utorka i srede.