Filip Krajinović
AP
Filip Krajinović

AP

Filip Krajinović, Foto: AP

Hvala što ste pratili prenos meča Filip Krajinović - Matea Beretini (6:4, 3:6, 1:6)

 

Filip Krajinović nije uspeo da osvoji svoju prvu ATP titulu pošto je poražen od Mateje Beretinija sa (6:4, 3:6, 1:6)  

Filip je odmah na startu izgubio svoj servis, i tako doveo sebe u nezavidnu poziciju pošto se igra na dva dobijena seta. Italijan je uzeo još jedan brejk na Krajinovićev servis pa sada vodi 4:1 u finalnom setu! Sa nulom je dobio peti gem i sada mu preostaje još samo jedan gem do titule u Budimpešti. Filip je izgubio sa 6:4, 3:6, 1:6

TREĆI SET!

Obojica tenisera su sigurni na početku drugog seta, a tako su nastavili sve do 6. gema i servisa Filipa Krajinovića gde je srpski teniser posustao i dozvolio brejk Beretinija! 6:4, 2:4. Imao je Italijan šansu da izjednači na 1:1 u setovima ali je Filip smognuo snage posle 40:15 i dve brejk lopte za Beretinija da uzvrati i smanji na 5:3. Već u sledećem gemu na svoj servis, Beretini je uspeo da osvoji set!

DRUGI SET!

Krajinović vodi 1:0 u setovima pošto je osvojio prvi set rezultatom 6:4.

Vodila se neizvesna borba sve do devetog gema, kada je srpski teniser uspeo da oduzme servis Bertiniju, a u naredom je brejk potvrdio i došao je do prvog seta.

Najvažnije delove ovog susreta možete pronaći u našem lajv blogu.

Srpski teniser Filip Krajinović danas od 15 časova igra finale turnira serije 250 u Budimpešti protiv Matea Beretinija iz Italije.

Ovo će srpskom teniseru biti drugo ATP finale u karijeri, prvo je igrao još 2017. godine, kada je izgubio u finalu turnira Masters serije u Parizu.

Naš preostali predstavnik na turniru u komšiluku do finala je stigao pošto pobedio Sepija, Albota, Ćorića i Erbera.

Krajinovićev protivnik trenutno se nalazi na 55. poziciji ATP liste, a do finala je stigao nakon što je prethodno izbacio Kukuškina, Bedenea, Huevasa i drugog srpskog tenisera Lasla Đerea, a jedini set je izgubio od Urugvajca.