Novak poslao moćnu poruku o Kosovu
Foto: AP/AP Photo/Jean-Francois Badias

Novak Đoković je najveći teniser svih vremena, a zvaničnu potvrdu toga mogli bismo da dobijemo u nedelju nakon finala Rolan Garosa u kom se sastaje sa Kasperom Rudom, kada će pokušati da se domogne rekordne 23. grend slem titule.

O Novakovim igračkim kvalitetima izlišno je i govoriti, a neretko je dokazao da je veliki i van terena.

Novak Đoković je počasni građanin Zvečana, a upravo tu živeo je njegov otac Srđan sa porodicom pre selidbe u Beograd. U kući gde je živeo otac najboljeg tenisera svih vremena danas živi Lucija Stanišić.  

Pored ulaza u dvoriše stoji bilbord posvećen Novaku Đokoviću. Lucija ga je postavila uz poruku "Nole, Volimo te, ti si naš ponos".

U razgovoru za "Kosovo onlajn" govorila je o porodici Đoković, za koju ima samo reči hvale.

- Novak je sa svojim roditeljima i svojom braćom ovde par puta kao mali dolazio u Zvečan, a sami ste svedoci da uvek pominje svoj Zvečan, poštujući rodno mesto svog oca i svoje korene, a kada poštujete svog oca i korene onda će uspeh doći na najbolji način. Novak nije samo svetski broj jedan u tenisu već i u ljudskosti i čovečnosti, a to je dokazao i svojim igračkim talentom, ali i svojim humanitarnim radom, koji zna da usreći mnogu decu bez obzira na veru i naciju, jer je oni tekako svetski broj jedan i kao čovek - istakla je Lucija potom i dodala:

- Vidite koliko Nole sa velikim ponosom, to se oseća u njemu, u Srđanu u čitavoj porodici, koliko su oni ponosni odakle potiču, a to je važno za porodicu i za čoveka bez obzira na to čime se bavite. I sami vidite kroz sva dešavanja da ko ne zaboravlja svoje korene itekako je uspešan i njemu se otvaraju putevi. Veličina porodice Đoković se ogleda u tome da uvek sa zadovoljstvom i ponosom pominju Zvečan, ovu ulicu i ovu kuću i bili su izuzetno srećni kada su videli ovaj bilbord koji sam ovde postavila kada je Nole trpeo nepravdu u Australiji - izjavila je Lucija Stanišić za Kosovo onlajn.

Finale između Ruda i Đokovića na programu je u nedelju od 14.30.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari (0)

Loading