Naredni Đokovićev rival
Foto: EPA/EPA

 

Naš najbolji teniser Novak Đoković igraće u trećem kolu Rolan Garosa protiv prilično interesantnog rivala, a to je Španac ruskog porekla Alehandro Davidovič Fokina (23).

Momak čudnog imena i prezimena zaintrigirao je Novakove navijače. Mladi as počeo je da podiže formu i preti da se primakne samom vrhu ATP liste, ali... ko je zapravo Alehandro?

Španac poreklom iz Rusije 

OTAC BOKSER, IDOL FEDERER, A TRENIRA SA NOVAKOM Ko je Davidovič Fokina, naredni rival Novaka Đokovića i zašto nosi dve različite čarape?

EPA

 

Davidovič Fokina rođen je u Španiji, u Malagi, ali je poreklom iz Rusije. Oba roditelja su mu iz te države, a on je odlučio da uzme prezime i oca i majke. Tata mu je nekada bio poznati ruski bokser Edvard Davidovič.

Iako je imao mogućnost da igra pod zastavom Rusije, odlučio se za pasoš Španije pa je prihvatio poziv da nastupa za "furiju". 

U jako dobrim odnosima je sa našim Novakom Đokovićem, sa kojim često sparinguje u Marbelji, pa Noletu nije nepoznat kvalitet sjajnog Alehandra. U zvaničnim mečevima se do sada nikada nisu sreli, ali je vreme da se u četvrtak i to desi.

"Novi Nadal", Rodžer idol, a sa Novakom trenira

OTAC BOKSER, IDOL FEDERER, A TRENIRA SA NOVAKOM Ko je Davidovič Fokina, naredni rival Novaka Đokovića i zašto nosi dve različite čarape?

EPA

 

Davidovič Fokina prozvan je novim Rafaelom Nadalom, ali mu je Rodžer Federer idol. Ipak, kada ga pitaju čiji stil igre mu je najbliži uvek je govorio da se najradije poredi sa Novakov.

Dve različite čarape

Ima Španac i „tajni adut“ bez kojeg neće izaći Novaku na megdan.

- Ne mogu da treniram ili igram bez jedne crne i jedne bele čarape. Nosim ih dugo već i postao sam sujeveran zbog njih. Želeo sam u Tokiju da nosim jednu žutu, a jednu crvenu, ali nisu stigle na vreme - nasmejao se Fokina pred jedan od mečeva sa Novakom.

Naneo Novaku bolan poraz

Fokina i Đoković su se do sada sastajali tri puta. Jednom u Rimu, a drugi put na Olimpijskim igrama u Tokiju, oba puta 2021. godine, a poslednji duel pripao je Špancu i to je bio jedan od bolnijih poraza Noleta prošle godine u Monte Karlu.

Španac je imao šaljiv komentar nakon meča u Italiji gde je uspeo da osvoji samo dva gema protiv Srbina.

- Obojio mi je lice - uz smeh komentariše Alehandro, aludirajući da ga je Đoković išamarao.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading