Novak Đoković
Foto: AP/AP/Jeanfrancois Badias

 

Zašto je Novak Đoković nervozan? Videlo se to i u drugoj rundi Rolan Garosa, u kojoj je uz mučenje samo u prvom setu poslao kući Mađara Martona Fučoviča.

Novak Đoković

Profimedia

 

Srpski as je, već po običaju, nervozu tokom meča pokazivao urlanjem na svoj tim, pre svega na trenera Gorana Ivaniševića.

- Ustani, ustani, ne čujem te, je*ote! - vikao je Novak na italijanskom jeziku prema stručnom štabu.

Novakov tim: Karlos Gomez Erera i Goran Ivanišević

Profimedia

 

Objasnio je to po ostvarenoj pobedi.

- Ako nisam nervozan na terenu, postoje dva razloga za to. Ili sam vrlo opušten, lagodan i pun samopouzdanja, ili ne marim mnogo za to da li ću pobediti ili izgubiti. Nervoza je deo mog posla, nekad je pokazujem, nekad uspevam da je zadržim u sebi. Ponekad razgovaram sam sa sobom, ponekad s timom. Najvažnije je da, šta god da se desi, uspete da se pregrupišete i nastavite u pravom smeru.

Novak Đoković

AP/Thibault Camus

 

Na Fokinu ne pre 15.00

Đokoviću na putu ka osmini finala stoji Alehandro Davidovič Fokina. Taj meč je danas na stadion „Filip Šatrije“ treći po redu, pa se početak ne očekuje pre 15.00.

Svetski reket broj 34 je Novakov dužnik od prošle godine iz Monte Karla, gde je slavio u prvom kolu. To je i jedina pobeda Španca švedsko-ruskog porekla posle dva trijumfa Srbina - na rimskom mastersu i Olimpijskim igrama 2021.

Kasnije na konferencije za medije slikovito je opisao obraćanje svom boksu.

- Tražim banane, urme i vodu. Ne znam kako me ne razumeju. Svaki put se dogovorimo pre meča i dalje me ništa ne razumeju, pa mi donesu jabuku. Onda nađem krušku u torbi kao da urme ne mogu da se nabave. Sad mi još stavljaju i neke magnete, baš svašta - ispričao je, uz osmeh, Novak Đoković.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading