ŠTA SVETSKI MEDIJI PIŠU POSLE NOVAKOVE TITULE? Svi ga povezuju sa jednim čovekom
Foto: AP/AP Photo/Ng Han Guan

Najbolji srpski teniser Novak Đoković po deseti put u karijeri je osvojio Australijan open!

Novak je u velikom finalu pobedio Grka Stefanosa Cicipasa - 6:3, 7:6 (4), 7:6 (5), posle tačno tri sata igre!

Naravno, Srbin je glavna tema svih svetskih medija.

Tako eminentni BBC na svojoj naslovnoj stranici daje izveštaj pod naslovom "Đoković je pobedio u Melburnu i izjednačio Nadalov rekord", dok Dejli Mejl ima dosta opširniji naslov "Srbin pokazao klasu i pobedio u tri seta, osvojio rekordan 10. Australijan open i njegov 22. Grend slem, od deportacije do titule".

Francuski L'Ekip imao je jako moćan naslov "Na vrhu", dok su španski mediji, logično, dosta pažnje posvetili Rafi. Tako Marka u naslovu piše da se "Đoković izjednačio sa Nadalom na vrhu", a As da se "Đoković popeo na tron sa Nadalom". I nemački Bild je povezao stvari sa španskim teniserom - "Đoković ima u rukama Nadalov rekord".

ŠTA SVETSKI MEDIJI PIŠU POSLE NOVAKOVE TITULE? Svi ga povezuju sa jednim čovekom

AP Photo/Ng Han Guan

 

 

Italijanska Republika bila je ravna sa naslovom istakavši da je "Đoković osvojio Australijan open i pobedio Stefanosa Cicipasa", mađarski Nemzeti Sport je bio energičan sa naslovom "Osvojio je 22! Đoković je pobedio Cicipasa, dostigao Nadala i ponovo je broj jedan", dok je poljski Polsat Sport istakao u prvi plan veliku borbu sa naslovom "Veoma uzbduljivo finale, Đoković je pobednik Australijan opena".

Vrlo je interesantno videti naravno i šta kažu regionalni mediji. Hrvatski Index.hr ima naslov "Đoković izjednačio Nadalov rekord, razbio Cicipasa za 22. Grend slem titulu", bosansko-hercegovački Klix.ba ima naslov "Đoković osvojio 10. Australijan open i izjednačio Nadalov rekord po broju Grend slemova", a i crnogorske Vijesti nisu mnogo daleko sa naslovom "Đoković osvojio 10. titulu na Australijan openu i stigao Nadala na 1. mestu večne liste", slično piše i slovenački RTV.si.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Svetlana Mihaila

29.01.2023 20:24

To je ono kad te srce boli i kad ti prepukne od prevelike tuge! Ljubav bratska!