ĐOKOVIĆ ISKRENO Novak otkrio važnu tajnu, otvoreno je govorio o svemu
EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

- Svašta mi se izdešavalo u prvih šest meseci ove godine. Zato sam i mnogo motivisan. Nisam igrao mnogo turnira, što mi je nova situacija, tako da sam svež, veoma motivisan, spreman za izazove - rekao je Đoković.

Otkrio je i tajnu svoje dugovečnosti.

- Neophodno je napredovati, stalno. Verujem da je u svakom segmentu života tako: ako ne napreduješ, propadaš. To je tako i u tenisu, tako postavljam stvari i sam sa sobom, ali i sa timom. Izazovem ja njih, oni mene, gledaš nekako da napreduješ u svim sferama... Ja imam taj celovit, holistički pristup životu, a on je važan i u tenisu, jer si u njemu praktično sam. Na terenu, mislim. Nema tu ko da te zameni ako ne igraš baš najbolje, kao u kolektivnom sportu. Ako te boli stomak, ili si imao lošu noć, ispadaš. I, posle 20 godina iskustva, upoznao sam sebe, ali se i dalje razvijam, menjam se, a evo sad su tu i mlade snage, koje su gladne uspeha, kao što smo i mi bili na počecima karijera- rekao je Novak.

NISAM PROŠAO ULIČNE TUČE Đoković: Uvek sam želeo da naučim kako da se bijem

Nastavio je u istom ritmu.

- Ja moram da radim više od njih, moram da budem posvećeniji od njih. A to vam je takmičenje i van terena: vidimo se mi u teretani, gledamo šta ko radi, pokušavamo da ostavimo bolji utisak, a tamo ne otkrivaš ako te nešto boli ili nešto slično. Naša igra traje i van terena, gde god da se viđamo. Mi se zaista poštujemo, ali uvek želimo da jedan drugog pobedimo. Iako se uvek jedni durgima nasmejemo pred meč, potom nas pobeda zanima - smatra srpski teniser.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading