NAJGORA RUKOVANJA U ISTORIJI TENISA Srbi predvode listu (VIDEO)
EPA/ ALI HAIDER

Rukovanje u tenisu često predstavlja najlepši sportski manir, ali smo svedoci tokom svih ovih godina da može doći do određenih frustracija kod igrača. Neki teniseri su čak postali nepotrebno agresivni i nisu pokazivali mnogo poštovanja prema protivnicima posle meča.

Bilo je nekoliko kontroverznih incidenata posle meča koji su postali ikonični tokom duge istorije ovog sporta. Tim povodom portal "Sportskeeda" napravio je zanimljiva listu po kojoj su rangirana najhladnija rukovanja, a tri su se posebno istakla. 

 

 

Na trećem mestu je meč Rafaela Nadal protiv Tomaša Berdiha iz 2006. godine. Čeh je pobedio favorizovanog "El Matadora" sa 6:3, 7:6 (6) i zabeležio treću uzastopnu pobedu nad "kraljem šljake", izborivši herojski plasman u polufinale turnira. Međutim, Berdih je izazvao mnogo bure, nakon što je stavio prst na usne, kako bi ućutkao publiku. Nadal je vidno bio nezadovoljan postupcima svog protivnika i stavio mu je do znanja, što se moglo videti tokom rukovanja njih dvojice.

 

 

Drugo mesto pripalo je Janku Tipsareviću. Sve se desilo u meču Dejvis kupa protiv Radeka Štepaneka gde je Janko pobedio, što Čeh nije podneo baš najbolje. Rukujući se, Tipsareviću je Štepanek pokazao srednji prst, što je Srbina nagnalo da ljutito reaguje. Srpskog tenisera je na kraju morao da zaustavi njegov trener Bogdan Obradović, kako bi sprečio da događaj dodatno eskalira.

 

 

Na prvom mestu se nalazi Novak Đoković, što će verovatno iznenaditi mnoge. Radi se o meču iz 2013. u Šangaju, protiv Fabija Fonjinija. Srbin je stigao do pobede, a Fonjini, koji je poznat po svom vatrenom temperamentu, u više navrata je izgubio hladnokrvnost tokom meča. Nole se rukovao sa Fonjinijem i usledio je agresivan pozdrav. Ponašanje Italijana, uspelo je da izbaci iz takta i čoveka poznatog po smirenosti.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading