VODITELJ NOVAKU POSTAVIO POSEBNO PITANJE Đoković objasnio Englezima šta znači reč inat
Tanjug/Ap

Novak je upitan na šta je posebno ponosan iz finala sa Kirjosom u kojem je pobedio sa 3:1.

- Kako sam ostao smiren, mentalno sam ostao prisutan, na zemlji, mislio sam samo na sledeći poen. Znao sam da je Nik veoma opasan protivnik, posebno na travi. Igrao sam sa Karlovićem, Iznerom, nisam igrao sa Opelkom, ti momci imaju neverovatan servis, takođe i jer su veoma visoki. Ali kao neko ko nije toliko visok kao ovi momci, on je sigurno najbolji server protiv kojeg sam ikada igrao.

- Ritern me je sužio dobro tokom karijere, ali u nekoliko navrata je bilo frustrirajuće, posebno prvi set i do polovine drugog, bilo je teško čitati mu servis. Imam veliki respekt za njegovu igru, mislim da je fantastičan teniser, iako smo znali da nije imao iskustvo u igranju finala na Grend slemu, znao sam da je to moja prednost i da ne treba da gubim koncentraciju.

Đoković je istakao i kada je tačno video da Kirjos pokazuje slabost.

- Počeo je da priča sa svojim boksom i osetio sam da je to moja šansa da iskočim i da iskoristim prednost. U četvrtom setu, kada sam bio u prednosti u setovima, zaista je bilo neizvesno do tajbrejka. Kada je bilo bitno, čitao sam mu servis, terao sam ga da igra, da napravi greške i došao sam do 6:1 u tajbreku, dago mi je da sam prevazišao tu veliku prepreku.

VODITELJ NOVAKU POSTAVIO POSEBNO PITANJE Đoković objasnio Englezima šta znači reč inat

Tanjug/Ap

 

Upitan je Novak i koja mu je titula na Vimbldonu najdraža, da li baš ova koja je došla posle teškog perioda.

- Mislim da okolnosti ove godine, sve što se dogodilo u Australiji, kada sam otišao iz Australije mislio sam da sam ostavio to iza sebe, ali pratila me je čitava saga u mesecima koji su došli. Nisam znao kako će to da utiče na moju igru i na emocije i mentalno stanje, ali je uticalo. Na prva tri turnira nisam mnogo uživao iskreno, treninzi su bili dobri, ali nekako taj osećaj zbog situacije sa kojom se prethodno nisam susretao, mnogo pritiska od strane medija, ali sam bio strpljiv, znao sam da će me vreme oporaviti, da ću imati svoje prilike.

- Vimbldon je bio prvi slem koji sam osvojio nakon što sam imao operaciju lakta i pao na ATP listi, posle sam 2019. imao finale sa Rodžerom gde sam spasavao dve meč lopte, 2011. sam postao broj 1 po prvi put posle titule i prvog Vimbldona. Ovaj turnir mi uvek daje neverovatnu dozu samopouzdanja.

Navratilovu je zanimalo šta ga motiviše, rekordi koje juri, ili jednostavno uživa u tenisu.

- Mislim da je sve zajedno. Kada dostignete neke visine i osvojite nekoliko Grend slemova, ne želite da stanete - rekao je Novak, koga je prekinula Navratilova i nasmejala upadicom "kao droga".

VODITELJ NOVAKU POSTAVIO POSEBNO PITANJE Đoković objasnio Englezima šta znači reč inat

AP Photo/Alastair Grant

 

- Želiš da vidiš koliko dalje možeš da odeš kao teniser. Ja svakako uživam na terenu, nije mi bitno da li igram sa sinom, sparing partnerom na treningu ili sa Kirjosom u finalu Vimbldona. Kao profesionalni teniser, Grend slemovi me najviše motivišu, istorijski rekord sa brojem nedelja na prvom mestu, koji sam ostvario i sada mogu da se posvetim samo Slemovima.

Novak je tokom šampionskog govora otkrio i da je njegov sin verovatno na teniskom terenu dok je bilo finale i da igra sa sinom Boba Brajana, a sada je to potvrdio. Ističe da mu je draže što je izabrao da igra tenis, umesto da gleda finale.

- Jeste, igrao je tenis, potvrdio mi je Majk Brajan, Bobov brat. Volim to što je izabrao da igra tenis umesto da me gleda u finalu. Naravno da bih voleo da je tu, bio je nekoliko puta i osetio je to. Volim što ga ne zanima pažnja, potpuno je prisutan i posvećen tome da igra tenis sa svojim prijateljem, sinom Boba Brajana. On ima skoro osam godina, naravno da može da shvati koliko mi znači ovo, ali je potpuno fokusiran na svoj tenis, konstantno me pita o žicama, gripu ima hiljade pitanja, veoma je radoznao. 

VODITELJ NOVAKU POSTAVIO POSEBNO PITANJE Đoković objasnio Englezima šta znači reč inat

Tanjug/Ap

 

Dotakli su se i toga da je Novak osvojio titulu na godišnjicu braka.

- Su Baker me je spasila na terenu, podsetila me je na godišnjicu, u suprotnom bih bio u velikom problemu. U problemu sam svakako što se nisam setio godišnjice. Ali naravno, specijalno je da imam u istom danu finale Vimbldona i godišnjicu braka, suprugu tu, ćerku, roditelje...

- Imam prijatelja iz Srbije, zanima me da objasniš šta znači reč "inat" - pitao je voditelj.

- Do ovog vremena ne mogu da vam kažem kakav je tačan prevod te reči, ali to je nešto što može da se opiše kao osećaj da želiš da dokažeš da nešto možeš da uradiš, kada kažu da ne možeš, istorijski tu reč često koriste kroz sport. Kada ste potcenjeni, vi uradite to zbog inata, da pokažete za šta ste sve spremni - zaključio je Novak Đoković.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading