ŠAMARČINA KOJU NISU OČEKIVALI! Senatorka ovim rečima opisala Novakovu situaciju, poslala oštru poruku premijeru Australije!
EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Podsetimo, ministar za imigraciona pitanja Aleks Hok je iskoristio svoje pravo i oduzeo je vizu prvom teniseru sveta koji je potom deportovan iz Australije.

Tako je Novak bio onemugućen da brani titulu na turniru na čijem postolju stajao čak  devet što ga čini najtrofejnijim teniserom u istoriji Australijan Opena.

Povodom ove situacije oglasila se Kristina Kenli, koja obavlja funkciju ministra iz senke.

OBRT!? Oglasio se premijer Španije i Novaku poslao poruku koja menja SVE?

Ona je uputila oštru kritiku vladi premijera Morisona.

- Postoji mnogo otvorenih pitanja u vezi sa time kako tačno Morison namerava da bezbedno otvori granice, uključujući i kako će se odlučivati o vakcinalnom statusu putnika. Priča sa Novakom Đokovićem pokazala je koliko su nam granice postale ranjive, jer se 30 godina vizne politike okrenulo naglavačke, jer Morison predaje službenicima Pograničnih snaga odgovornost da procenjuju status vakcinacije putnika na samoj granici, umesto da se papirologija obrađuje mnogo ranije, kao deo procesa prijave za vizu - piše senatorka Kenli.

 

 

Ona je iskritikovala i premijera Viktorije, Danijela Endrjuza. 

- Endrjuz nije mogao da objasni kako službenici Pograničnih snaga, koji imaju samo 30, 40 sekundi po putniku na granici, mogu da provere njegove preporuke i da potencijalno 'dešifruju' složenu dokumentaciju u vezi sa vakcinom, bez toga da nastane opšti zastoj na granici koji bi 'eksplodirao' na našim aerodromima - navela je ona.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading