NOVAK U VELIKOM STILU NAJAVIO POLUFINALE! Đoković "pregazio" Britanca i Zverevu poslao snažnu poruku!
AP Photo/Luca Bruno

Đoković je u poslednjem meču Zelene grupe pobedio Britanca Kamerona Norija - 6:2, 6:1, posle samo jednog sata i osam minuta igre.

I pre ovog meča sve je bilo rešeno, ali mu je Novak pristupio maksimalno koncentrisano i ubedljivo savladao britanskog tenisera.

Bila je primetna nervoza kod Norija, pa je Đoković odmah na startu došao do brejka.

Odlično je igrao prvi reket sveta i rivalu u svojim servis gemovima nije dao ni promil šanse.

Novi brejk napravio je u petom gemu i to bez izgubljenog poena, a vrlo brzo nakon toga set priveo kraju.

 

 

Tamo gde je stao u prvom, nastavio je Novak u drugom setu.

Ponovo je u prvom gemu došao do brejka, da bi ga onda potvrdio uz dosta muke. Prvi put od početka meča suočio se sa brejk loptom, ali je ostao miran. Odigrao je odličan forhend, zatim pronašao dobar servis i poveo sa 2:0.

Sprečio je tada 26-godišnjeg Britanca da se vrati u meč, a onda nastavio sa autoritativnom igrom.

Do kraja meča je Đoković napravio još dva brejka i u velikom stilu overio vizu za polufinale gde će mu rival biti Aleksander Zverev.

Duel između Đokovića i Zvereva na programu je u subotu od 21 sat. 

Novak je učešće u grupi završio sa sve tri pobede, pošto je pre Norija takođe sa 2:0 pobedio Rubljova i Ruda i tako napravio sjajnu uvertiru za polufinale.

Prvi polufinalni par čine Danil Medvedev i Kasper Rud i taj duel zakazan je za 14 časova.

ĐOKOVIĆ - NORI 6:2, 6:1

Drugi set:

6:1 - Kraaaj! Demonstracija sile Novaka Đokovića protiv Kamerona Norija. Iskoristio je Novak treću meč loptu i pobedom overio plasman u polufinale!

5:1 - Rutinski potvrđen brejk! Novak na gem od pobede!

4:1 - Breeejk! Bio je ovo jedan od najdužih gemova od početka meča. Fenomalni Novak ima dva brejka prednosti! Prvu brejk loptu nije iskoristio jer je odigrao loš drop šot, ali jeste treću pošto je dočekao grešku Britanca i sada je na dva gema od ubedljive pobede.

3:1 - Siguran gem za Đokovića koji krupnim koracima grabi ka pobedi.

2:1 - Evo i prvog gema za Norija u drugom setu.

2:0 - Spasio je Đoković brejk loptu i poveo sa 2:0. Po prvi put od početka meča se Novak suočio sa brejk loptom. Odigrao je dosta dobar forhend, pronašao odličan servis i tako sprečio Norija da se vrati u meč.

 

 

1:0 - Breeeejk! Tamo gde je stao u prvom, Novak je nastavio u drugom setu i odmah na startu oduzeo servis rivalu.

Prvi set:

6:2 - Ekspresno Novak dolazi do seta! Još jedan ubedljiv gem na Đokovićev servis koji je realizovao drugu set loptu i poveo sa 1:0.

 

 

5:2 - Prekida Nori Đokovićevu seriju i smanjuje na 5:2. Sada je on dobio gem sa nulom.

5:1 - Brutalni Novak osvaja još jedan gem bez izgubljenog poena.

4:1 - Breeeejk! Poigrava se Novak sa Norijem i ima dva brejka prednosti. Osvojio je gem bez izgubljenog poena i krupnim koracima grabi ka prvom setu.

3:1 - Dobar gem za Novaka. Odservirao je jedan as, odigrao fenomenalan volej i povećao na 3:1.

2:1 - Dobija Nori prvi gem. Pogodio je Đoković dva forhend vinera, bilo je 30:30, ali se onda Britanac izvukao dobrim servisima.

2:0 - Đoković potvrđuje brejk! Odlično je Novak servirao i rivalu prepustio tek jedan poen.

1:0 - Breeejk! Odličan početak meča za Đokovića koji pravi brejk na startu. Nori je bio nervozan, pravio je greške, što je Novak znao da kazni. Kod prve brejk lopte Novak je pogrešio, ali je drugu iskoristio posle veoma duge razmene.

21.00 - Igrači upravo izlaze na teren.

 

 

20.20 - Nori igra sjajno ove sezone, a titulom na mastersu u Indijan Velsu ostvario je najveći uspeh u karijeri. Ima 26 godina i 12. je teniser sveta.

NOVAK U VELIKOM STILU NAJAVIO POLUFINALE! Đoković

EPA/RAY ACEVEDO

 

 

20.12 - Nori je zaigrao na Završnom mastersu kao zamena za Stefanosa Cicipasa, koji se povukao sa turnira posle prvog kola zbog povrede lakta. Britanac je u drugom kolu izgubio od Kaspera Ruda, a sada će protiv Novaka pokušati da priredi senzaciju.

20.08 - Novak je pobedama u dva seta protiv Kaspera Ruda i Andreja Rubljova obezbedio prvo mesto u grupi i zakazao novi duel sa Zverevom.

 

 

20.02 - Ovo je prvi međusobni duel Đokovića i Norija.

20.00 - Dobro veče i dobrodošli na blog našeg portala posvećen meču trećeg kola Zelene grupe u kojem se sastaju Novak Đoković i Kameron Nori. Uz alo.rs pratite sva dešavanja iz Torina.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading