OGLASIO SE ČOVEK KOJI JE PREPORODIO NOVAKA! Sa jednom činjenicom nikako ne može da se pomiri!
EPA/IAN LANGSDON

Nekadašnji trener Novaka Đokovića i proslavljeni nemački teniser Boris Beker ne može da se pomiri sa činjenicom da je fudbal ubedjivo najgledaniji sport.

Beker, koji je jedan od najzaslužnijih za prvu Novakovu titulu na Rolan Garosu 2016. godine smatra da tenis nije dovoljno medijski ispraćen.

"Beli sport" je doživeo preporod pojavom Novaka Đokovića, Rodžera Federera i Rafaela Nadala, ali je i pored toga manje popularan od fudbala.

"Nikada u svetu se nije toliko gledao tenis. Međutim, nemačke TV stanice moraju više da prenose nego što je sada slučaj. 'Kraljevski fudbal' je razlog tome. Može da se postavi pitanje da li je svaka utakmica druge lige ili 11. protiv 17. tima toliko bitna za prenos? Jednostavno, bolje je ostaviti više prostora tenisu ili rukometu", rekao je Beker.

Izneo je i lični primer dok je igrao i osvojio Vimbldon 1985. godine.

"Preterivalo se sa mnom. Sve je bilo uživo, čak i dok doručkujem. Previše se izveštavalo o tenisu u narednih 15 godina. Tada se fudbal žalio da ima previše teniskih turnira. Sada nije slučaj. Deca bi inspirisana Zverevom ili Štrufom, mogla da igraju više tenis, nego fudbal", smatra Beker.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading