NOVAK ĐOKOVIĆ NA ŽESTOKIM UDARIMA Sramota - namerno mu podmeću samo da Srbin ne bi bio najbolji svih vremena (VIDEO)
Tanjug/Ap

Australija open je štikliran, pehar sa Rolan Garosa je u vitrinama, pred Novakom Đokovićem su još Vimbldon, Olimpijske igre i US Open.

Ako osvoji sve ponoviće uspeh Nemice Štefi Graf iz 1988. kada je došla do Zlatnog slema.

Rafael Nadal, Dominik Tim, Roberto-Bautista Agut, Denis Šapovalov, Gael Monfis... su samo neki od igrača koji su odustali od učešća u Tokiju.

Svi se pitaju hoće li i Novak krenuti njihovim stopama.

 

Prema rečima komentatora "Eurosporta" Aleksa Koreče, Novak bi dobro trebao da razmisli da li će igrati u Tokiju.

Odlazak u Japan znači promenu vremenskih zona, veću vlažnost, velike vrućine, igranje na tvrdoj podlozi posle šljake i trave, malo vremena za oporavak, zato morate da napravite izbore, jer nije lako takmičiti se u svemu. Zato nisam siguran da će Novak igrati na Olimpijskim igrama i ako to učini, zna da smanjuje šanse da osvoji US open. Ne bih se iznenadio ako Novak kaže da ne ide. Olimpijske igre su važno takmičenje, jer se održavaju na svake četiri godine i to je važno za atletičare, plivače, gimnastičare. Bitne su i za tenisere, ali ne i najbitnije. Morate da napravite prioritete. Ne radi se o tome da li želite da predstavljate svoju zemlju ili ne, to je apsudrno, samo morate da napravite prioritete - poručio je Koreča.

Španac smatra da je Novaku veći prioritet da osvoji kalendarski gren slem.

- Ima veliku šansu za kalendarski gren slem. Ne samo zbog Rafe i Rodžera, već zbog onoga što je uradio na Rolan Garosu što je bila jasna poruka za sve rivale. Svi su očekivali da će biti dobar na Australijan openu, znalo se da može da igra dobro na Rolan Garosu, mada nisam siguran da je iko očekivao da će odigrati tako dobro na tim dugim mečevima i da će uspeti da se vrati iz zaostatka od dva seta. Protiv Beretinija je izbacio emocije iz sebe i tada sam osetio da je spreman, jer je pokazao glad. U meču sa Rafom je skoro četiri sata držao visok nivo igre i to je najbolji pokazatelj želje da osvoji trofej. Iz dva seta minusa se vratio u finalu sa Cicipasom, a takve stvari će biti lakše na travi i tvrdoj podlozi. Ne bih se iznenadio ako osvoji i Vimbldon i US open. Biće veoma opasan.

Koreča je na samo jedno zaboravio. Na Novakove suze u Riju 2016. kada ga je na startu eliminisao tek oporavljeni Huan Martin Del Potro.

One su pokazatelj koliko Novaku znači trijumf na Igrama.

Trenutno ima 34 godine, u vrhunskoj je formi i sigurno mu je ovo najbolja prilika da oko vrata okači zlatnu medalju.

Ovo će Noletu biti četvrte Igre, 2008. u Pekingu je u polufinalu poražen od pobednika Nadala, a bronzu je osvojio pobedivši Džejmsa Blejka, 2012. je u finalu poražen od pobednika Mareja, a u meču za treće mesto bio je bolji Huan Martin Del Potro.

U Riju ga je već na startu eliminisao Huan Martin Del Potro (7:6, 7:6).

Ima li iko ko posle tih scena i suza misli da Novak neće igrati u Pekingu?

Naročito kada se zna da mu olimpijsko zlato jedino nedostaje u karijeri!

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading