DECENIJA DOMINACIJE NOVAKA ĐOKOVIĆA! Ovo je najjači dokaz da je Srbin najbolji svih vremena!
Tanjug/Ap

Borba za zvanje najboljeg tenisera svih vremena nikada nije bila zanimljivija, a Novak Đoković je titulom na Rolan Garosu izneo snažan argument u svoju korist.

Đoković je u Parizu došao do 19. Grend slem titule i postao jedini igrač u open eri koji je svaki slem osvajao makar po dva puta. 

Iako još uvek zaostaje za Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom, koji su na koti 20, Srbin je oborio brojne rekorde i već ga sada mnogi smatraju najvećim svih vremena. 

Novakova dominacija

Novak je osmog marta 2021. godine postao teniser koji je najviše nedelja proveo na prvom mestu ATP liste, kada je započeo 311. sedmicu kao svetski broj 1, te tako nadmašio rekord Federera. 

Đoković ima 36 masters titula, isto koliko i Nadal i njih dvojica predvode večnu listu.

DECENIJA DOMINACIJE NOVAKA ĐOKOVIĆA! Ovo je najjači dokaz da je Srbin najbolji svih vremena!

EPA-EFE/WILL OLIVER

 

Srpski teniser je jedini igrač koji je osvojio četiri Grend slema u nizu na tri različite podloge. To je argument koji je, čini se dosta potcenjen, ali je veoma jak, možda čak i najači kada se vodi debata ko je najbolji.

Takođe, Đoković ima pozitivan međusobni skor protiv Federera i Nadala. Protiv Švajcarca vodi 27:23, a Španca 30:28.

Niko nikad kao Đoković

Posebno je fascinantna Đokovićeva dominacija poslednjih deset godina. 

Novak Đoković je 18 grend slem titula osvojio u periodu od samo 10 godina i pet meseci i to je najveći broj osvojenih najvećih turnira u tako kratkom periodu, pa je čak nadmašio i Rodžera Federera koji je mnogo pre Španca i Srbina osvajao slemove u neuporedivo slabijoj konkurenciji. 

U tom periodu su Nadal i Federer osvojili ukupno 15 slemova (Rafa 11, Rodžer 4), što dovoljno govori da zapravo ne postoji "velika trojka", već veliki Novak.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading