FIBA Logo
Wikipedia
Francuska - Litvanija

FIBA

Francuska - Litvanija, Foto: FIBA

Sudijska trojka koja je oštetila Litvaniju u završnici utakmice sa Francuskom dobila je suspenziju i više neće suditi na Mundobasketu u Kini.

Španska "Armada" protiv "Orlova" doživljava svoj konačni brodolom i to baš na veliki jubilej! (VIDEO)

Danas od 14:30h sastaju se selekcije Srbije i Španije u meču koji će odlučiti ko će zauzeti prvu poziciju u grupi. Pre devet godina na današnji dan Miloš Teodosić je postigao onu čuvenu trojku upravo protiv Španije! Prenos možete da pratite na portalu ALO.RS od 14:30 časova!

FIBA je odbila žalbu Košarkaškog saveza Litvanije zbog odluka arbitra koje su baltičku zemlju koštale uečšća na Svetskom prvenstvu, ali je kaznila sudije sa problematičnog meča.

PROČITAJTE JOŠ:

Do kraja prvenstva neće suditi trojka koja je delila pravdu na spomenutom meču, a nju su činili Španac Antonio Konde, Venecuelanac Danijel Alberto Garsija Nijeves i Argentinac Leandro Leskano.

„Posle pregeldavanja snimka sa meča između Litvanije i Francuske koji se igrao sedmog septembra, FIBA je odlučila da je tokom izvođenja poslednjeg slobodnog bacanja na 30.8 sekundi do kraja poslednje četvrtine napravljena greška. Francuski igrač sa brojem 27 (Rudi Gober) dotakao je obruč dok je lopta bila u kontaktu sa njim. Pravila odluka je trebalo da bude dodeljivanje poena reprezentaciji Litvanije. Arbitri sa tog meča neće suditi u nastavku prvenstva“, stoji u saopštenju FIBA.

"Trikoliori su ovom pobedom obezbedili prvo mesto u grupi L i igraće u četvrtfinalu šampionata, dok Litvanci nisu izborili plasman među najboljih osam timova na prvenstvu u Kini.

BONUS VIDEO

Nemanja Matić fotografisao sina sa Ronaldom, a onda usledio srdačan pozdrav fudbalera