Srbija - Španija
ALO Foto: Marko Metlas
Srbija - Španija

ALO Foto: Marko Metlas

Srbija - Španija, Foto: ALO Foto: Marko Metlas

 

 

Kraj meča. Srbija je izgubila od Španije rezultatom 81:69 i to je prvi poraz naše reprezentacije na Mundobasketu u Kini.

10' Pogađa Gasol za 81:69, na manje od minut do kraja meča Srbija gubi sve šanse. Naši su odigrali još jednu slabu akciju, zatim i Španci gube loptu. Serija grešaka sa obe strane, na kraju - 81:69.

9' Lučić pogađa jedno od dva bacanja, osam razlike je za Španiju. Pogađa Rubio sada o tablu za dva. Micić maši za tri, zatim i Raduljica pod košem. Ništa nam ne ide. 

Srbija - Španija

ALO! Marko Metlaš

Srbija - Španija, Foto: ALO! Marko Metlaš

8' Jović pravi faul nad Gasolom. Apsolutno je neverovatno koliko se puta lopta odbila našem protivniku! Promašio je Fernandez oba bacanja, zatim Raduljica blokiran. Rampa Klavera i lopta za Španiju. 

7' Bogdan za tri! Najzad! 77:68. Sada Micić pravi faul, za njim i Lučić. Izašli smo iz bonusa. Vreme prolazi, sve je manje nade. 

BESAN kao ris! Nije birao reči posle dramatičnog poraza zbog kog su ispali iz trke za medalju! (VIDEO)

AUTOR: B92/ S.I. DATUM I VREME: 07.09.2019. 18:33 Litvanije je posle drame izgubila od Francuske, a u poslednjim sekundama meča sudije su oštetile "baltičkog giganta". Selektor Litvanije, Foto: EFE/Inaki Porto Dainius Adomaitis, selektor košarkaške reprezentacije Litvanije, bio je veoma ljut na arbitre posle eliminacije sa Mundobasketa.

6' Pogodak za Klavera uz dodatno slobodno bacanje. Pogodio je.

5' Rubio pogađa za dva, uleteo je u reket, niko mu nije mogao ništa. Micić je fauliran, zatim pogađa, 74:65. Lična za Jovića.

4' Pogađa sva tri penala Bogdan Bogdanović. Omašio je Rubio, a na drugoj strani je opet fauliran Bogdan. Pogađa oba bacanja, -9 ima Srbija. Imali smo kontru na kraju, ali je Jović načinio grešku u koracima. 

Zbog SKANDALOZNE odluke sudija, Jokić proključao od besa! Epilog najgori mogući! (VIDEO)

AUTOR: Alo.rs/ S.I. DATUM I VREME: 08.09.2019. 16:03 Selekcija Srbije igra protiv Španije meč koji odlučuje o prvom mestu grupe "J" u drugoj fazi Svetskog prvenstva u Kini. Nikola Jokić isključenje, Foto: Printscreen / RTS Selekcija Srbije igra protiv Španije meč koji odlučuje o prvom mestu grupe "J" u drugoj fazi Svetskog prvenstva u Kini.

3' Neverovatna trojka Ljulja, ovo nikako nije smelo da se desi. 72:58. Tajmaut traži Saša Đorđević. Dva igrača blokiraju Vasu Micića, na drugoj strani Ljulj maši za tri. Ljulj pravi faul dok je Bogdan šutirao za tri. Imaće bacanja Bogdan.

2' Faul Raduljice nad Fernandezom. Sudije su većale, ali su na kraju odlučile da ne bude nesportska za srpskog kapitena. Pogađa Fernandez oba. Micić propušta čisto polaganje, kakva šteta. 

1' Gudurić je propustio lepu šansu da se spustimo na ispod 10 razlike. Izašla je lopta na našoj strani, poslednji je dirao Micić. Gasol srećom maši. Raduljica!!! Kapitenski zakucava u veoma bitnom momentu! 67:58.

ČETVRTA ČETVRTINA

10' Ide Bogdan sam u kontru! Pogađa za 65:53. Nažalost, Španci imaju priliku za 2+1. Ne pogađaju bacanje. Vasa Micić ima priliku sa slobodnog bacanja, i to tri puta. Svaka čast, Vaso! Pogađa sva tri. 67:56 na kraju treće četvrtine.

9' Opet smo primili lake poene, ali sa druge strane faul nad srpskim kapitenom. Precizan je Raduljica, 65:51. Gudurić nije pogodio otvorenu situaciju za tri, trebali su nam ti poeni.

Srbija - Španija

ALO! Marko Metlaš

Srbija - Španija, Foto: ALO! Marko Metlaš

8' Gube Španci loptu. I dalje je to velika prednost, +16, ali imamo šansu da konsolidujemo redove. Ipak, Bjelica gubi loptu. Ljulj nije pogodio za tri. Raduljica sjajno upošljava Bogdana! 63:49.

7' Faul u napadu Španaca, kao da je sudija želeo da malo niveliše svoje odluke. Ipak, daleko od toga da je kompenzovao na pravi način. Raduljica pogađa nakon prekršaja, imaće priliku za 2+1. Tajmaut. Pogodio je dodatno slobodno bacanje. 

6' Milutinov je iskoristio rupu u odbrani Španije, pogodio je za dva, 59:42. Rubio oba puta precizan sa linije penala, Bjelica uzvraća dobrim prodorom, ali je fauliran. Lopta nije želela u koš, nakon toga Nemanja Bjelica pogađa oba bacanja, 63:44. 

Srpski reditelj se propisno obrukao svojom objavom na Tviteru, Borjan gleda i ne veruje!

AUTOR: alo.rs/M.D. DATUM I VREME: 08.09.2019. 13:15 Većina bi volela da se to desi, ali veoma teško.. Srđan Dragojević, Foto: Alo!/ Rajko Ristić Slavni srpski režiser, Srđan Dragojević, poznat je po tome da često na svom Tviter nalogu iznosi mišljenje, tako je bilo i za vreme utakmice Srbija - Portugal!

5' Opet dobro čita naš napad Rudi Fernandez, pogrešio je Simonović, a Klaver pogađa za tri, 57:39 za Španiju. Ništa, apsolutno ništa ne ide za rukom Srbiji u ovim trenucima. Bjelica sa linije za slobodna bacanja pogađa jedan od dva. Gasol koristi snagu i preko Milutinova pogađa.

4' Lična greška za Bogdana Bogdanovića, prelako ovo dosuđuju arbitri. Tehnička i isključenje za Jokića! Sudija je svirao "mrtvu loptu", Jokić je krenuo da ga psuje, nije mu oprošteno. Španija je u ovim trenucima na +13. Nastavljen je meč. Micić ulazi umesto Jovića, iskoristili smo bonus. 54:39 nakon bacanja za Španiju.

Srbija - Španija

ALO Foto: Marko Metlas

Srbija - Španija, Foto: ALO Foto: Marko Metlas

3' Faul dosuđen Joviću, prokockali smo još jedan napad. Jako loš period u igri Srbije. Srećom, u narednom napadu Nikola Jokić uspeva "na mišiće" da pogodi za dva.

2' Rubio pravi faul, ali Jokić gubi loptu, zatim pravi i ličnu grešku. Španci su došli na +12, zatim Rubio pogađa preko Jokića za 51:37. 

1' Jokić se ne snalazi u napadu. Sa druge strane Mark Gasol preko Lučića, opet +10 za Špance. 

TREĆA ČETVRTINA

Kraj prvog poluvremena. Srbija gubi od Španije 45:37 nakon prvih 20 minuta.

10' Dvojka Bogdanovića. Rubio na drugoj strani protiv Jovića, a zatim Milutinov pravi faul nad Gasolom. Pogađa Španac oba puta, 42:35. Bogdan maši trojku, ali se ispravlja i pogađa za dva. Ljulj pogađa za tri! 45:37! Šteta, sada je to već solidna prednost.

Sudijska odluka ih upropastila, a stigao je odgovor koji će ih dodatno razbesneti! (VIDEO)

AUTOR: alo.rs/M.D. DATUM I VREME: 08.09.2019. 11:51 - 08.09.2019. 13:53 Litvanci razočarani odlukom! Francuska - Litvanija, Foto: FIBA Sudijska trojka koja je oštetila Litvaniju u završnici utakmice sa Francuskom dobila je suspenziju i više neće suditi na Mundobasketu u Kini.

9' Nova trojka za Špance, Riki Rubio je pogodio. Lučić je na liniji penala, pogodio je oba. 38:31. Rubio opet ostaje sam za tri, opet pogađa. Prvi put dvocifrena prednost, 41:31. Precizan Lučić opet sa penala, vraća na -8.

Srbija - Španija

ALO Foto: Marko Metlas

Srbija - Španija, Foto: ALO Foto: Marko Metlas

8' Uručenje za Bogdanovića koji vraća Lučiću, ali snažno su ga zaustavili. Jović promašuje za tri. Klaver je srećom ispustio kontranapad, Jović ima priliku da ponovo organizuje akciju. Milutinov!!! Trebalo nam je ovakvo zakucavanje!

7' Bogdanović lepo za Jovića, napokon jedna lagana akcija. Smanjio je Stefan Jović na 31:27. Bjelica pravi faul, poslao je Rubija na liniju za bacanja. Precizan oba puta Riki Rubio. Ispada lopta Joviću posle pasa Bjelice, zato Lučić dobar u odbrani. Mark Gasol ipak lak pogodak.

Oglasio se i on pre meča sa Španijom, njegova poruka udara pravo u emocije!

AUTOR: Alo.rs/M.D DATUM I VREME: 08.09.2019. 15:20 Velika šteta! Dragan Milosavljević, Foto: Alo/Vladimir Marković Srpski košarkaš, Dragan Milosavljević je uvek davao svoj maksimum i više za reprezentaciju Srbije, tako je bilo i na pripremnom delu kada se povredio na utakmici protiv Turske na Akropolis kupu. AUTOR: alo.rs/M.D. DATUM I VREME: 07.09.2019.

6' Gomez je pogodio trojku. Krajnje gruba igra Španaca u ovim trenucima. Jović promašuje za tri, lopta opet za naše protivnike. Pogađaju dva bacanja Španci, zatim greška Jokića i poklon za Španiju, ali s druge strane i Rudi Fernandez greši. Tajmaut.

Srbija - Španija

ALO Foto: Marko Metlas

Srbija - Španija, Foto: ALO Foto: Marko Metlas

5' Jokić se snašao! Neverovatno se izvukao iz jako zahtevne situacije, pogodio za 26:24. Španija i dalje vodi, sve je veća drama. Tehnička za Skariola, prigovarao je sudiji zbog Jokićevog koša! Prekinut je meč, Bogdanović pogađa nakon toga. 26:25 za Španiju.

4' Jokić je preuzeo organizaciju napada, ali Lučić nije pogodio za dva. U nastavku ni Bjelica ne uspeva, peta izgubljena lopta za Srbiju. Faul u napadu Španaca, dobro je ovo prošlo.

3' Pogađa Ljulj za tri, Španija vodi 26:22. Bogdanović maši za tri sa druge strane, jako loš period. 

Srbija - Španija

Printscreen / RTS

Srbija - Španija, Foto: Printscreen / RTS

2' Ribas pogađa za tri, Španci se zahuktavaju. Stižu na 22:21. Gudurić je sada neshvatljivo pogrešio, omogućio Špancima napad. U odbrani greši Bjelica, vodi Španija 23:22. 

1' Sjajno zakucavanje Klavera. Marjanović je probao da ga zaustavi, ali je samo napravio faul. Pogodio je Španac i dodatni poen. 

DRUGA ČETVRTINA

10' Poslednji napad u četvrtini je za Špance. Srećom, ne pogađaju trojku. Završena je prva četvrtina, vodimo 20:13. 

9' Rampa Gomeza na Bjelici. Španci pogađaju dvojku, srećom nagazio je liniju Ribas.

8' Bogdan! Trojka! Željan je koševa Bogdanović, Srbija vodi 16:8. U nastavku sa 9.5m pogađa trojku Ribas. A onda sjajna saradnja Jokića i Bogdanovića. Jović krade loptu! Siguran je, 20:11.

Srbija - Španija

ALO Foto: Marko Metlas

Srbija - Španija, Foto: ALO Foto: Marko Metlas

7' Mark Gasol je pogodio laganicu, Srbija u nastavku slab napad. Lučić je napravio faul, poleteo je Gasol, ali nije ostavio dovoljan utisak na sudiju. Bjelica ulazi.

6' Bogdanović je našao rupu u odbrani lepo završio. Lučić! Uz faul! Siguran i sa penala - 13:6! 

5' Miluutinooov! Kakvo zakucavanje za Nikolu! Prestigli smo Špance, 8:6. 

Informacija o treneru Đorđeviću je upravo saopštena na RTS-u! (VIDEO)

AUTOR: Alo.rs/ S.I. DATUM I VREME: 08.09.2019. 14:28 - 08.09.2019. 14:34 Selekcija Srbije od 14:30 igra utakmicu protiv reprezentacije Španije koja će odlučiti prvo mesto grupe J. Slobodan Šarenac, Foto: printscreen Slobodan Šarenac se uključio u studio pred utakmicu protiv selekcije Španije i javnsot obavestio o nekoliko veoma bitnih stvari.

4' Lučić je pokušao za tri. Čini se da je bio faul nad njim, sudija je ostao nem. Jović je nakon toga sjajno proigrao Bogdana, koji je zakucao. 6:6.

3' Milutinov na liniji penala. Pogađa samo prvo. Nerešeno je. Srećom nema pogotka za Oriolu, ali dobio je faul. Jokić je ušao u igru, publika ga je pozdravila ovacijama.

2' BIRČEVIĆ! Prva trojka za Srbiju - 3:2. Međutim, odmah nakon toga Birčević je zaspao u odbrani, iskoristio je to Oriola. 4:3 za Španiju.

1' Srbija nije iskoristila prvi napad, konfuzno smo odigrali. Španci uspešniji, vode 2:0

PRVA ČETVRTINA:

14:30 Meč počinje. Startna petorka Srbije: Jović, Bogdanović, Birčević, Milutinov, Lučić

14:25 Intoniraju se himne obe zemlje.

Arena: Vuhan arena

Sudije: Kristijano Maranjo (Brazil), Stiven Anderson (SAD), Omar Bermudes Mariskal (Meksiko)

SRBIJA: Marko Simonović, Bogdan Bogdanović, Nemanja Bjelica, Vladimir Lučić, Miroslav Raduljica, Stefan Birčević, Nikola Jokić, Nikola Milutinov, Vasilije Micić, Marko Gudurić, Stefan Jović.

Trener: Aleksandar Đorđević

ŠPANIJA: Hoakin Kolom, Riki Rubio, Serhio Ljulj, Huančo Henangomez, Havijer Beiran, Rudi Fernandez, Ćavi Rabaseda, Pau Ribas, Viktor Klaver, Vili Hernangomez, Pjer Oriola, Mark Gasol

Trener: Serđo Skariolo

Hit na društvenim mrežama! Komentator RTS-a "prekrstio" jednog poznatog igrača! (VIDEO)

AUTOR: Alo.rs/ S.I. DATUM I VREME: 08.09.2019. 14:08 Lapsusi i gafovi sprostskih komentatora uvek nasmeju. Predrag Strajnić, Foto: Twitter/Batigol Košarkaš Crne Gore Derek Nidam postao je pravi hit na društvenim mrežama jer je bio problematičan za izgovor komentatoru RTS-a Predragu Strajniću tokom utakmice sa Brazilom.

Košarkaška reprezentacija Srbije od 14.30 časova igra meč za prvo mesto u grupi J protiv selekcije Španije!

Ova utakmica odlučuje dalji tok puta Srbije ka finalu, pošto se u četvrtfinalu sastajemo u zavisnosti od ishoda od ovog meča, sa pobednikom/drugoplasiranim tim iz grupe I, u kojoj su plasman u sledeću fazu takmičenja obezbedili Argentina i Poljska!

Selekcije Srbije i Španije u poslednjoj deceniji vodile su mnoge velike borbe.

Španci su, bez dileme, najbolja ekipa u poslednjoj deceniji. Osvojili su zlato na Svetskom prvenstvu 2006. godine, pa zlata na Evropskom šampionatu 2009-te, 2011-te i 2015-te godine i dve srebrne medalje na OI 2008. i 2012. godine kad je od njih bio bolji "Drim tim" SAD-a.

PROČITAJTE JOŠ:

Toga je svestan Aleksandar Đorđević koji je odmah postavio cilj da pobedimo Špance kad je došao na klupu Srbije!

Ta njegova strast se mogla videti i u emisiji "SOS koš" kad je čak ušao i u polemiku sa autorom tog programa.

"Mi smo od Španije izgubili 30 razlike, Španija u poslednjih 10 godina dominira evropskom košarkom, a i svetskom košarkom. Sva finala su igrali, imaju medalja ne znam koliko. Za mene je Španija najveći mogući protivnik koji postoji." - rekao je tada Sale.

Srbija je sa Đorđevićem dva puta igrala protiv Španije: prvi put na Svetskom prvenstvu 2014. u Španiji kada smo bili poraženi u grupi, tada smo stigli do finala i srebra, a potom i na Evropskom prvenstvu 2015. kada smo se revanširali "Furiji" u grupi, ali je fenomenalni Gasol predvodio svoju zemlju do zlatne medalja!

Španska "Armada" protiv "Orlova" doživljava svoj konačni brodolom i to baš na veliki jubilej! (VIDEO)

Danas od 14:30h sastaju se selekcije Srbije i Španije u meču koji će odlučiti ko će zauzeti prvu poziciju u grupi. Pre devet godina na današnji dan Miloš Teodosić je postigao onu čuvenu trojku upravo protiv Španije! Prenos možete da pratite na portalu ALO.RS od 14:30 časova!

Na današnji dan je Teodosić pogodio onu čuvenu trojku preko ruke Garbahose za trijumf Srbije! O tome možete da pročitate u linku iznad!

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

Komentari (4)

ris

08.09.2019 16:35

Jako los dan.

Smokva

08.09.2019 16:45

Sramota, sramota, sramota, sramota, sramota, sramota, sramota, sramota, sramota, sramota, sramota, sramota, sramota, sramota, sramota, sramota, sramota, sramooootaaaaaaaaaaaaaaa....

sveta

08.09.2019 17:01

Nije bitno,moralo je to doći,bolje sad nego u nastavku. Argentina je slabija od Španije,pe će možda Srbija imati priliku za revanš. U svakom slučaju Srbija za sad igra odlično.

vilim

10.09.2019 07:29

Potrbno je da se spuste na zemlju,to su dobri igraci ali sve je u glavi,zato igraj i cuti i nadaj se najboljem