Bogdan Bogdanović
Alo!/Vladimir Marković
Bogdan Bogdanović

Alo!/Marko Metlaš

Bogdan Bogdanović u karakterističnom ulasku pod koš, Foto: Alo!/Marko Metlaš

Bogdannnnn Bogdanooović... Koliko puta ste čuli kako TV komentatori u ekstazi izgovaraju ime i prezime našeg reprezentativca u momentima kada na terenu „lomi“ rivale. Samo možemo da se nadamo da ćemo isti poklič komentatora slušati u periodo od 31. avgusta do 15. septembra.

Raduljica kao vodič

Miroslav Raduljica, centar ekipe Đangsu Dragons, jedini je naš igrač koji nastupa u najmnogoljudnijoj zemlji na svetu, pa je svojim savetima pokušao da saigračima iz reprezentacije olakša boravak u toj zemlji.

- Rekao nam je najbitniju stvar, da skinemo aplikaciju VPN, kako bismo mogli da komuniciramo sa porodicama. Dosta nam je pomogao savetima i smernicama, a za ostalo ćemo se sami snaći - poručio je Bogdanović.

Od gošgeterske mašine Sakramenta svi očekuju da bude igrač koji će uz Nikolu Jokića biti glavni zamajac u dobro podmazanom motoru koji gura tim Aleksandra Đorđevića do, opet se nadamo, zlatne medalje na Svetskom prvenstvu.

- Kada je dobro društvo, sve je lakše. Sve kreće od atmosfere, zabave i prijateljstva, a onda, kada dođe posao, mnogo je lakše uraditi ga. Zadovoljan sam pripremama, jedino ostaje žal zbog povreda dvojice naših bitnih igrača kao što su Teodosić I Milosavljević. To je jedino što je bilo negativno. A opet, i povrede su nažalost sastavni deo sporta, mi smo profesionalci i moramo da idemo dalje - počinje priču za „Sport plus“ najjači adut bekovske linije Srbije.

Bogdan Bogdanović

Alo!/Vladimir Marković

Bogdan Bogdanović, Foto: Alo!/Vladimir Marković

Selekcija SAD usled brojnih otkazivanja neće u najjačem sastavu igrati u Kini, a zanimljivo je bilo Bogdanovićevo viđenje ove ekipe kao nekoga ko nastupa u NBA ligi i stalno vodi bitke sa reprezentativcima Amerike.

"SPORT PLUS" SPECIJAL - Sve o Mondobasketu 2019: Ko su najveće zvezde SP, a ko rivali "orlova", ŠTA KAŽE BOGDAN, u koga se kune lepa TV voditeljka i - PROGNOZA OD KOJE PADATE U TRANS

AUTOR: Alo.rs DATUM I VREME: 28.08.2019. 20:55 U četvrtak 29. avgusta potražite na kiosku primerak "Alo!" novina i u njemu vas čeka sportski magazin - kompletno posvećen prestojećem Svetskom prvenstvu u košarci na kojem Srbija napada najsjajniju medalju Sport plus #93, Foto: Alo! U ovom broju "Sport plus" za Vas smo pripremili...

- Oni su i dalje glavni favoriti. Sigurno su dosta slabiji kada ne igraju sve superzvezde. Međutim, i u ovakvom sastavu su velika pretnja. Najbolji primer je bila pobeda nad Španijom, koja je takođe konkurent za medalju. Ne treba pumpati tu lažnu stranu da su svi otkazali. Tek treba doći do njih. Ima dosta da se igra to te utakmice. Kvalitetni su igrači. Poznato je da oni ne šalju prve zvezde na SP, već ih čuvaju za Olimpijske igre.

PROČITAJTE JOŠ:

Nekadašnji igrač Partizana ističe da ne bi trebalo zanemariti ni druge ekipe.

- Grci i Litvanci su bili na jednu loptu od pobede protiv nas, obe utakmice smo mogli da izgubimo. Što se ostalih ekipa tiče, Francuzi su veoma nezgodni, uvek krenu slabo, pa se uključe tokom prvenstva. Dosta je nezgodnih ekipa. Nije fraza, danas svi igraju košarku. Recimo, i Nigerija može da bude ozbiljan kandidat, da ne pričam o Australiji ili Kanadi.

Bogdan Bogdanović

AP/Rich Pedroncelli

Bogdanović u dresu Kingsa, Foto: AP/Rich Pedroncelli

Sakramento navija za nas

Bogdanović je od novinara zamoljen da prokomentariše izostanak Foksa i Beglija iz reprezentacije, kao i to da li ima nešto protiv što oni neće igrati.

- Nemam ništa protiv. (smeh) Možda je još bolje ovako. U Sakramentu su u šali rekli da će sada navijati za Srbiju jer ovde imaju dva sigurna reprezentativca, dok su SAD imali tri, pa dva, a sada samo jednog (Harison Barns) - rekao je Bogdanović.

Navijači od Bogdanovića očekuju da bude jedan od nosilaca igre naše selekcije, a pritisak dvadesetsedmogodišnjem beku ne smeta.

- Navikao sam na to još od vremena kada sam igrao za Partizan, posle je došao Fener i kasnije je sve bilo lakše… Drugačiji je reprezentativni pritisak, ali kad igraš za velike klubove, navikneš se, pa ti i u nacionalnom timu bude lakše.

Raspored mečeva na turniru u Kini, prema Bogdanovićevom mišljenju, ide naruku igračima.

- Čini mi se da je sistem takmičenja malo bolji nego ranije i mislim da će pomoći igračima da budu nešto svežiji na prvenstvu - zaključio je Bogdanović.

BONUS VIDEO:

Crvena zvezda je u Ligi šampiona! Delirijum na Marakani!