Dušan, Andrej i Vujadin Savić
privatna arhiva
Dušan, Andrej i Vujadin Savić

privatna arhiva

Dušan, Andrej i Vujadin Savić, Foto: privatna arhiva

* Dušan i Vujadin Savić su ostavili veliki trag u Crvenoj zvezdi

* Ćezare i Paolo Maldini su ikone Milana

* Naslednik Maldinija je već zaigrao za roso-nere, na redu je Vujadinov sin

Posle vladavine Čezara i Paola, u istoriji dinastije Maldini u Milanu počelo je novo poglavlje, pošto je zvanični debi u dresu roso-nera zabeležio osamnaestogodišnji Danijel. Domaći zadatak za dinastiju Savić u Crvenoj zvezdi!

Sin Paola Maldinija, legendarnog defanzivca koji je neprikosnoven kada je reč o broju nastupa u milanskom gigantu - 647, u porazu od Bajerna (1:0) odigrao je svoje prve minute za tim sa „San Sira“ i može se reći da je ostavio sasvim solidan utisak. Nešto slično priželjkuju i navijači Crvene zvezde, da posle Dušana i Vujadina još jedan Savić zaigra na „Marakani“. To su jasno poručili transparentom podrške dojučerašnjem štoperu crveno-belih, koji je nedavno napustio stadion u Ljutice Bogdana i preselio se u kiparski APOEL: „Takva zvezdaška porodica ne rađa se često... U Crvenoj zvezdi je za Saviće uvek rezervisano mesto“.

Paolo Maldini

Profimedia

Paolo Maldini, Foto: Profimedia

- Bio sam na utakmici i video sam transparent na severnoj tribini. Dirnut sam. Naravno da bih voleo da se tradicija nastavi, ali da moj unuk bude bolji od Vujadina i mene. Pošto sam ja bio centarfor, a moj sin štoper, priželjkujem da naš naslednik u Crvenoj zvezdi bude levo krilo - kaže Dule Savić za „Alo!“.

Legendarni napadač poručuje da je treća generacija porodice Maldini u Milanu nastavak jedne lepe fudbalske priče.

- Nema šta, talenat se prenosi sa oca na sina, s kolena na koleno. Teško da će neko preteći Paola Maldinija po broju nastupa i trofeja, ali nikad ne reci nikad. Ostavimo vremena mladom Danijelu da se pokaže - dodaje Savić.

Maldinijevi u Milanu kroz brojke:

Čezare

Utakmice: 384

Golovi: 3

Trofeji: 5 (Kup šampiona i 4 skudeta)

Paolo

Utakmice: 647

Golovi: 29

Trofeji: 15 (5 liga šampiona, 7 skudeta, 2 interkontinentalna kupa)

Danijel

Utakmice: 1

Golovi: - Trofeji: -

PROČITAJTE JOŠ:

BONUS VIDEO

Noletova žurka posle pobede na Vimbldonu!