Sport plus #100
Privatna arhiva
Sport plus #100

Privatna arhiva

Sport plus #100, Foto: Privatna arhiva

U jubilarnom 100. izdanju “Sport plusa” pripremili smo vam veoma zanimljive priče i intervjue.

PROČITAJTE JOŠ:

Priča koju ne biste smeli da propuste tiče se supruge golmana Crvene zvezde Milana Borjana, Snežane. Njoj je za rukom pošlo da usred rata dva naša najveća kluba na simboličan način primiri crveno i crno-bele. Ona je na rođendansku žurku našeg lista došla ruku pod ruku, ali bukvalno, sa prvotimcem Zvezde i Partizana, Markom Gobeljićem i Slobodanom Uroševićem.


U novom broju donosimo vam i ekskluzivnu priču o bivšem fudbaleru Crvene zvezde, Marku Peroviću. Nekadašnji vezista koji je sa crveno-belima osvojio duplu krunu govorio je o počecima i odrastanju na Kosovu i Metohiji, bogatoj fudbalskoj, ali i trenerskoj karijeri u koju je uplovio nakon igračke. Posebno je interesantan deo koji se odnosi na rad s Draganom Stojkovićem Piksijem u Kini.


Utakmica Totenhema i Crvene zvezde se bliži, a jedan navijač “pevaca” iz Švedske došao je na nesvakidašnju ideju. David Linde je odlučio da promeni ime i sebi nadene novo, Totenhem, ali je njegov zahtev od tamošnjh vlasti ipak odbijen.


Od ovog broja, “Sport plus” ima novu rubriku: “Vremeplov!”. Ideja je da vas sve podsetimo, one mlađe da upoznamo, sa najznačajnijim utakmicama, golovima ili najvećim sportskim junacima iz prošlosti. Za početak idemo u oktobar 1982. Malo je utakmica koje obeleže neki stadion, a jedna takva odigrala se na beogradskoj “Marakani”. Prestonička publika imala je priliku da uživa u bravurama jednog od najvećih igrača svih vremena, Dijega Armanda Maradone. Argentinac je s Barselonom pobedio (4:2), a u jubilarnom broju prisećamo se ovog spektakla.


Najslađe, kao po običaju ostaje za kraj, a to je dobro poznata infografika. Ona je ovog puta posvećena legendi nemačkog fudbala Bastijanu Švajnštajgeru, koji se nedavno penzionisao.

BONUS VIDEO

Prazan stadion u Viljnusu