PETRIĆ SUMIRAO UTISKE Zadovoljan sam Evropom, a nezadovoljan prvenstvom
Vladimir Marković

Jesenji deo fudbalske sezone Mozzartbet Superlige Srbije je završen i Partizan je na drugoj poziciji sa 43 boda na 19 utakmica, 10 manje od prvoplasirane Crvene zvezde.

Gordan Petrić je nasledio Iliju Stolicu u situaciji kada su crno-bele svi otpisali, pa je usledilo pitanje koliko je trener Partizana zadovoljan postignutim.

-Za ova tri meseca, ekipa niti smrdi niti miriše. Mislim da smo kogli višenu prvenstvu, izgubili smo 7 bodova. Pre svega 2 boda protiv Zvezde, dva protiv Javora i 3 protiv Spartaka. Kada se sve sagleda, morali smo bolje. Protiv Spartaka se osetio umor. Nezadovoljan sam jer smo mirali više bodova da uzmemo. U Evropi sko ostvarili cilj. Mogli smo da budemo prvi, ali nismo uspeli da izbegnemo taj prvi meč. U Kupu smo migli bolje, ali ušli smo u neku nervozu, igrači koji imaju dobru nogu su promašili četiri vezana penala. Ali generalno, zadovoljan sam što se tiče Evrope, a nezadovoljan što se tiče prvenstva - rekao je Gordan Petrić.

Na pitanje da li su igrači pomalo umorni, šef struke crno-belih ističe: 

-Oni su imali energiju, jer se to vidi po pretrčanim kilometrima. Ali na treninzima ih ja vidim svakog dana i osetio se umor u pasu, u šutu, u kretnjama. Potrebno je imati balans u ekipi, želim da imam igrače iz omladinske škole u kombinaciji sa iskusnijim igračima.

FK Partizan

 

Govorio je i o pojačanjima. 

-Nisu nam potrebna pojačanja samo za naredne mesece, nego za jun mesec, bez obzira koje evropsko takmičenje budemo igrali. Meni kao treneru je bitno da te igrače imam u januaru za jun mesec. Sada trenutno je možda potrebno da imam dva ili tri nova igrača, kako bi se ekipa osvežila i unela neka nova energija.

Potrebno nam je više različitih igrača. Na sredini imamo nekoliko sporih igrača Fejsa, Traore, Natho, koji imaju svoju ulogu. Potrebno je i na bočnim pozicijama.

OD NJEGA SE OČEKIVALO VIŠE Jović: Nastaviću da se borim za Partizan

Kada je reč o mladim igračima, Petrić isitče: 

-Ušli smo u ritam da moramo da dovijemo svaki meč. Mladi igrači traže šansu, ali nekada izgore u utakmici koja je takmičarska, puna fizike. Tu prednost su pre svega imali Belić i Baždar. Sve je proces, sigurno će svi mladi igrači dobiti šansu, a videćemo da li će to biti odmah u narednim mečevima i da ćemo spustiti tempo ili kasnije.

FK Partizan

 

Imao je komentar i na suđenje u dosadašnjem delu prvenstva: 

-Ponoviću da su najveći problem srpskog fudbala Partizan i Zvezda. U ovom trenutku Zvezda očigledno ima neku pomoć. Rekao sam to da učinimo sve da se ne posvađamo oko fudbala. Kao bivši igrač sam osetio da je se navlačilo za Zvezdu. Kada sudija podigne tablu onako i produži meč koliko je učinio, to se vidi da s pomaže Zvezdi. I u Nišu, Kragujevcu, Novom Pazaru. Sada u Surdulici ste svi videli. Da se to dešavali na nekom drugom nivou, Partizan bi smanjio bodovnu prednost. To je svima jasno. Nekada se pomagalo Partizanu, sada se pomaže Zvezdi. Nisam slep da to ne vidim. Ima i do nas, mogli smo bolje da igramo protiv Javora i Spartaka i da to dobijemo, ali postoji ta druga strana koja je nesporna, a tiče se o sudijskoj naklonosti na strani Zvezde.

FK Partizan

 

Koju utakmicu bi izdvojio kao recept ove polusezone, Petrić kaže:

-Keln ovde u Beogradu je pravi recept. Ali mi nemamo način da igramo tsko uveky pošto Keln igra otvoreno, a na poluvrmeenu kada smo vodili smo pričali između sebe da ne smemo da se povučemo, već da ih napadnemo jer ćemo u suprotnom pasti. Voleo bih da uvek igramo tako, kao recimo i protiv Nice, ali ne možemo uvek tako. Igrač uvek mora da bude spreman, ali kada dođu teške utakmice dođe do zamora materijala. Imate i velike igrače koji su vrhunski spremni, pa su se povredili za SP. Potreban je bolji pas, više hrabrosti u situacijama jedan na jedan. Verujem da će Partizan posle odrađenih priprema biti bolji.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari (1)

Loading
stane

18.11.2022 16:51

Petric je samo početnik trener.To . netreba Partizaniu