PARTIZAN STREPEO, ALI IPAK IZBORIO EVROPSKO PROLEĆE Remi crno-belih dovoljan (samo) za drugo mesto u grupi
FK Partizan

Keln i Nica su takođe odigrali nerešeno - 2:2, pa su tako crno-beli završili na drugom mestu u grupi.

Iz Lige konferencija ispali su Keln i Slovacko.

 

 

Nije Partizan blistao večeras, naprotiv, odigrao je dosta bojažljivo i strepeo do samog kraja, ali cilj je ostvaren.

Spor početak viđen je na startu utakmice u Humskoj i više pažnje su privlačila deca na tribinama (zbog suspenzije nije bilo običnih navijača), nego igrači na terenu.

Ništa nije viđeno sve do 19. minuta, kada je udarac Holcera u poslednjem trenutku proklizavanjem izblokirao Urošević.

U 26. minutu Dijabate je imao sjajnu šansu, ali je šutirao loše, a Česi su zatim izvršili pritisak.

Po neki napad na jednoj, po neki na drugoj strani, a onda u 39. minutu velika glupost Kalabiške i penal za Partizan.

Bek Slovackog igrao je sa obe ruke u kaznenom, a odgovornost je preuzeo Natho i pogodio za 1:0.

Do kraja poluvremena nije bilo uzbuđenja, baš kao ni na početku drugog.

Ipak, u 51. minutu Slovacko je uz mnogno nesreće ostalo bez gola, a najzaslužniji za to bio je Popović.

Ponovo se ušlo u ritam dosade, povredio se Belić koji je morao da napusti teren, a onda "bum" u 73. minutu.

Popović je izboksovao loptu samo do Tomiča, a on ju je primo grudima, a onda iz voleja poslao u mrežu crno-belih – za 1:1.

Česi su dobili vetar u leđa po postizanju gola i krenuli su češće da napadaju, a Partizan je izgledao inferiorno – i tako sve do kraja utakmice.

Imao je domaćin nekoliko polušansi, ali su gosti bili mnogo opasniji i vrlo lako su mogli do sva tri boda. Na kraju, ipak, ostalo je nerešeno i Partizan je obezbedio evropsko proleće.

Žreb za nokaut fazu Lige konferencija na programu je u ponedeljak, 7. novembra u 14 časova.

 

Partizan - Slovacko 1:1 (1:0)

Strelci: Natho 41pen - Mihalik 73

Stadion: Stadion Partizana (Beograd)

Sudije: Pavel Račkovski

Partizan: Popović – Filipović, Marković, Vujačić, Urošević – Belić (od 72. Pavlović), Traore – Dijabate, Natho (od 90+4 Saničanin), Menig (od 88. Lutovac) – Rikardo (od 88. Baždar).

Slovacko: Engujen - Holcer (od 82. Juroška), Hofman (od 62. Tomič), Šimko, Kalabiška - Levin, Daniček, Kohut (od 87. Šašinka) - Brandner, Veheta (od 62. Havlik), Doski (od 62. Mihalik).

Kraj! Remi Partizana i Slovackog!

90. minut - Igraće se još pet minuta u Humskoj! 

84. minut - Novi zicer za Slovacko, Tomič iz blizine šutira glavom preko gola!

81. minut - Pritisak gostiju. Imao je jedan opasan napad posle primljenog gola Partizan, ali je ponovo bilo previše neodlučnosti u samom šesnaestercu. Napada i dalje Slovacko i definitivno nije zadovoljno bodom. Opasno je...

73. minut - Gol! Slovacko dolazi do izjednačenja. Boksovao je loptu Popović, ali samo do Tomića. Pada direktno na grudi Tomiča, koji je spušta na volej, a onda uz pomoć Mihalika matira Popovića.

66. minut - Natho je izveo korner, Vujačić šutiroa glavom, ali lopta odlazi pored gola.

Keln je izjednačio protiv Nice - 2:2. Kada bi sada utakmice bile završene, Partizan bi bio prvi u grupi.

58. minut - Mirno u Humskoj. Kao i tokom većine prvog poluvremena, u ovim trenucima nema prilika. Slovacko je nešto bolje u drugom poluvremenu, bile su dve ozbiljne šanse, ali posle toga tajac.

 

 

51. minut - Velika prilika za Slovacko. Bilo je opasno pošto je šut sa distance izblokirao Marković, ali je lopta skrenula i prevarila Popovića i zamalo ušla u gol.

45. minut - Poluvreme! Partizan vodi 1:0!

41. minut - Goool! Bibras Natho je siguran, Partizan vodi 1:0!

40. minut - Penal za Partizan!

36. minut - Dijabate je driblao po desnom boku, odlično centrirao, a Rikardo Gomeš je nadskočio svog čuvara kao od šale. Dobro se namestio, ali loptu glavom poslao tek nešto pored desne stative gola gostiju.

30. minut - Još jedan opasan napad Slovackog, ali golman partizana Popović dobro interveniše, izboksovao je loptu!

26. minut - Konačno dobra šansa za Partizan. Menig je tražio prostor za šut, ali kako nije uspeo da ga nađe, dodsao je loptu do Dijabatea, a ovaj iz blizine opalio pored gola.

19. minut - Izuzetno opasan napad gostiju. Na kraju Holcer dolazi do lopte u izvanrednoj poziciji za šut, ali Urošević u poslednjem trenutku uklizava i odbija loptu u korner.

16. minut - Opasan napad gostiju iz Češke, ali štoper partizana Vujačić otklanja opasnost.

12. minut - U Humskoj dominiraju dečji glasovi. Što se terena tiče, zanimljivijih dešavanja nema. Dijabate je zabrinuo na trenutak, ali se ipak nije povredio.

6. minut - Prva pretnja pred golom gostiju, najbolji strelac crno-belih Rikardo Gomeš se sjajno oslobodio čuvara, odmah je tukao, ali lopta je proletela paralelno pored gola.

1. minut - Utakmica je počela!

19.00 - Me­ne kao tre­ne­ra hva­ta ma­la tre­ma što će bi­ti ve­li­ki broj de­ce, njih oko 18.000. Mo­žda će ne­ko od njih pos­ta­ti fu­d­ba­ler Par­ti­za­na, ve­ru­jem da će mno­gi od njih na­vi­ja­ti za naš klub po­sle ovog isku­stva - re­kao je Pe­trić.

18.54 - Meč u Hu­m­skoj bi­će odi­gran bez pu­bli­ke, to je­st izos­ta­će stan­da­r­d­na po­dr­ška. UE­FA je još jed­nom iza­šla u su­sret na­šim ti­mo­vi­ma i do­zvo­li­la da se na tri­bi­na­ma na­đu de­ca mla­đa od 14 go­di­na u prat­nji odra­slih. Ta­ko će čak po še­sti put u po­sled­njih ne­ko­li­ko go­di­na je­dan sr­p­ski tim igra­ti pred ma­li­ša­ni­ma. 

 

 

18.48 - Cr­no-be­li ima­ju sve u svo­jim ru­ka­ma što se ti­če pla­sma­na u na­red­nu fa­zu ta­k­mi­če­nja. Za pr­vo me­sto u gru­pi mo­ra­će da oslu­šku­ju re­zu­l­tat iz Ke­l­na, gde „ja­r­če­vi“ do­če­ku­ju Ni­cu. Ta uta­k­mi­ca je bi­t­na za Par­ti­zan i za slu­čaj da si­tua­ci­ja u Hu­m­skoj ne kre­ne da se ra­zvi­ja po­vo­lj­no po sr­p­ski tim.

Ra­ču­ni­ca Par­ti­za­na je ja­sna: po­be­da i re­mi pro­tiv Slo­va­c­kog do­no­se si­gu­ran pro­laz da­lje. Čak i po­raz cr­no-be­lih uz re­mi ili po­raz Ke­l­na do­ne­će Par­ti­za­nu pro­le­će u Evro­pi.

18.45 - Dobro veče i dobrodošli na blog našeg portala posvećen utakmici šestog kola Lige konferencije u kojoj se sastaju Partizan i Slovacko. Uz alo.rs pratite sva dešavanja iz Humske.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Standings provided by Sofascore

 

 

Komentari (0)

Loading