PARTIZAN NIJE ISKORISTIO PRVU MEČ LOPTU Greške u odbrani skupo koštale crno-bele, protiv Slovackog meč odluke
AP Photo/Daniel Cole

Tako crno-beli nisu iskoristili prvu meč loptu da obezbede evropsko proleće i moraće da sačekaju poslednje kolo i meč sa ekipom Slovackog.

Odigrao je Partizan dosta dobro u prvom poluvremenu i pored toga što je Nica imala inicijativu. Izabranici Gordana Petrića su vrebali iz kontri i stvorili dve ozbiljne šanse preko Rikarda Gomesa i Kvinsija Meniga, ali nisu uspeli da dođu do vođstva.

Igrao se 16. minut, kada su domaći fudbaleri izgubili loptu,  Rikardo se našao u šansi, sasvim pristojno šutirao, ali je odlična odbranio golman Bulka.

Samo tri minuta kasnije, nova prilika za Partizan. Bibras Natho je sjajno uposlio Kvinsija Meniga koji je šutirao pored gola.

PARTIZAN NIJE ISKORISTIO PRVU MEČ LOPTU Greške u odbrani skupo koštale crno-bele, protiv Slovackog meč odluke

EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

 

 

A, onda je usledila kazna za promašaje. Krenula je kontra po levoj strani, povukao je Brahimi. Neuhvatljiv je bio za odbranu crno-belih, probio je i centrirao ka Gaetanu Labordu. 

Igor Vujačić je koliko-toliko reagovao i izbio tu loptu nedaleko, ali je zato Ljubomir Fejsa kasno reagovao i dopustio Nikolasu Pepeu da stigne do nje. Pozajmljeni igrač Arsenala taj „poklon“ nije propustio i doveo je svoj tim u vođstvo baš u minutima kada je njegova ekipa ponajmanje pokazivala na terenu.

Malo je nedostajalo da u finišu prvog dela Nica duplira prednost. Samo sreća i umeće Aleksandra Popovića su sprečili da na semaforu bude 2:0 pred pauzu.

PARTIZAN NIJE ISKORISTIO PRVU MEČ LOPTU Greške u odbrani skupo koštale crno-bele, protiv Slovackog meč odluke

EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

 

 

Loše je Partizan igrao u drugom poluvremenu, Nica je stvarala šanse i pravo je čudo kako nije duplirala prednost.

I, pravo niotkuda Partizan dolazi do izjednačenja. Rikardo Gomeš je u 74. minutu doneo izjednačenje svom timu iz prve akcije srpskog predsatvnika, ali je njihova radost trajala samo tri minuta. 

Imao je gabonski vezista mnogo sreće, jer je lopta nakon njegovog udarca pogodila Kristijana Belića pogodila rezervistu Kristijana Belića i tako prevarila Popovića.

Nisu crno-beli mnogo pretili sve do jednog prekida u trećem minutu posle isteka regularnog dela. Lopta je stigla do Slobodana Uroševića nad kojim je protivnički igrač u skoku startovao otvorenim đonom. Penal gotovo sigurno, ali je pomoćni sudija signalizirao ofsajd. 

Dalje kalkulacije su stavljene na čekanje jer je drugi meč ove grupe između Slovackog i Kelna odložen zbog lošeg vremena. Upravo sa češkim prestavnikom igraju fudbaleri Partizana narednog četvrtka, dok će Nica sa Kelnom odmeriti snage.

Nica - Partizan 2:1 (1:0)

Stadion: Alijanc Rivijera (Nica)

Sudija: Ištvan Vad (Mađarska)

Nica: Bulka - Atal, Rosario, Dante, Bard - Budaui, Lemina, Tiram, Braimi - Pepe, Labord

Partizan: Popović - Urošević, Živković, Vujačić, Marković - Fejsa, Traore, Natho - Dijabate, Menig, Rikardo

Kraj utakmice! Poraz Partizana od Nice 2:1.

90. minut - Za četiri minuta je Vad produžio utakmicu.

86. minut - Baždar je ušao u igru. Mladi fudbaler Partizana u igri umesto strelca jedinog gola Partizana Rikarda

83. minut - Pokušava domaćin da centaršutevima optereti Partizanovu odbranu. 

77. minut - Kratko je trajalo slavlje Partizana. Lemina ponovo dovodi Nicu u vođstvo. Prevario je vezista Nice Živkovića, a posle tog udarca lopta pogodila Belića i prevarila Popovića.

74. minut - Goool, Rikardo je strelac. Sjajno se snašao golgeter crno-belih i odbijenu loptu negde sa penaltika plasirao u levi donji ugao golmana Bulke

65. minut - Domaćin želi drugim pogotkom da prelomi meč, Partizan nema rešenja za agresivnu igru francuskog kluba.

61. minut - Novu izmenu pravi Petrić. U igri je Andrija Pavlović umesto Hamidua Traorea. 

56. minut - Partizan nikako ne uspeva da ugrozi gol domaćina. Nica mnogo opasnija. Šutirao je Bard, Popović brani.

53. minut - Ne izgleda Partizan dobro na startu drugog dela, Nica nastavlja da stvara šanse.

49. minut - Nova šansa za domaće fudbalere. Lemina je sa oko 20 metara šutirao pored stative.

47. minut - Počelo je drugo poluvreme. Nica je imala dobru priliku na početku drugog poluvremena, ali lopta je pogodila stativu.

46. minut - Petrić je napravio jednu izmenu, Belić je ušao umesto Fejse.

Poluvreme! Nica vodi golom Pepea iz 29. minuta

 

 

45. minut - Igraće se još jedan minut nadoknade u prvom poluvremenu.

39. minut - Velika šansa za Nicu. Pepe je u kontri uposlio Laborda. Iako je Francuz uspeo da isred Uroševića stigne do lopte i nađe se u izglednoj šansi, sjajna reakcija Popovića ostavila je crno-bele na samo golu zaostatka. 

33. minut - Francuzi sada prete posle kornera, a Danteov udarac završio je iznad prečke. 

29. minut - Gol! Nica vodi 1:0. Pepe je kaznio lošu reakciju odbrane Partizana i pogodio šutem sa 12-13 metara gol nemoćnog Popovića.

25. minut - Nica ima inicijativu, Partizan vreba iz kontri. Međutim, Francuzi još nisu stvorili nijednu izglednu priliku.

19. minut - Nova šansa za crno-bele. Bila je to kontra, Natho je sjajno uposlio Meniga koji je ipak šutirao pored gola.

16. minut - Najbolja prilika od početka utakmice! Fudbaleri Nice su izgubili loptu, Rikardo se našao u šansi, sasvim pristojno šutirao, ali odlična odbrana golmana Bulke.

13. minut - Solidan napad Partizana, ali traljav udarac Traorea, biće gol-aut.

9. minut - Nica je preuzela inicijativu, igraju agresivno, ali bez pravih šansi na startu meča.

3. minut - Ofanzivno je počeo. Dijabate konstantno preti.

1. minut - Utakmica je počela!

17.02 - Petrićeva poruka pred meč:

- Već smo odigrali nerešeno u Beogradu 1:1, sutra će biti totalno drugačije, zato što smo mi sada prvi na tabeli i imamo prednost u odnosu na Nicu, pa možemo u ovoj utakmici da stojimo na terenu kako mi hoćemo. Nema potrebe da naši igrači budu u nekoj nervozi, već da budu rasterećeni, na maksimumu i da uživaju. Nica kao Nica na poslednjih par utakmica igra promenljivo, ali to ne treba da nas zavarava, jer ima kvalitet da promeni tok utakmice i da napravi problem - izjavio je trener crno-belih u Francuskoj.

16.55 - Partizan bi, u slučaju da pobedi, imao višestruku korist: 1) definitivno bi bilo izboreno prvo mesto u grupi i to pre poslednjeg kola, 2) time bi bio izboren direktan plasman u osminu finala Lige konferencija i 3) bilo bi time izboreno o i igranje tadašnjeg revanša u Beogradu.

 

 

16.50 - Crno-beli nisu imali baš najbolju uvertiru pred ovaj meč, pošto su u Mozzart Bet Superligi Srbije remizirali sa Javorom (3:3). Sa druge strane, ni Nici ne cvetaju ruže u prvenstvu Francuske, gde je upisala tek jednu pobedu na poslednjih pet utakmica i nalazi se na 12. mestu.

16.45 - U prvoj utakmici ova dva tima igranoj u Humskoj, pobednika nije bilo - 1:1.

16.42 - Posle četiri odigrana kola, Partizan je lider na tabeli sa osam bodova, dok je Nica druga sa pet, zatim slede Keln i Slovacko sa po četiri boda.

 

 

16.40 - Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen utakmici između Nice i Partizana. Uz alo.rs pratite sva dešavanja iz Francuske.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Standings provided by Sofascore

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading