VAR SPASAO PARTIZAN Crno-beli pobedili Napredak i nastavili poteru za Zvezdom
Vladimir Marković

Crno-beli su tako upisali devetu pobedu u nizu u prvenstvu i tako nastavili poteru za Crvenom zvezdom koja ima dva boda više, ali i utakmicu manje.

Ujedno, Partizan se vratio na drugo mesto Superlige posle 98 dana. 

Partizan je utakmicu otvorio sa dve veoma dobre šanse u uvodnih 10 minuta, ali je u obe situacije kao pobednik izlazio golman gostiju Nikola Petrić. Zicere su promašili Kvinsi Menig i Rikardo Gomeš. 

VAR SPASAO PARTIZAN Crno-beli pobedili Napredak i nastavili poteru za Zvezdom

Vladimir Marković

 

 

Bilo je još nekoliko pokušaja sa distance koje je ukrotio Petrić, poput voleja Gomeša u 30. minutu.

Minut kasnije, crno-beli stižu do vođstva. 

Slobodan Urošević je odložio loptu za Igora Vujačića, a štoper Partizana je razornim udarcem pogodio dalji ugao i doveo domaći tim u vođstvo.

Samo šest minuta kasnije Partizan je imao mnogo sreće, jer su stativa, Popović, milimetri i VAR sprečili izjednačenje Kruševljana. Posle prekida, što je svakako bilo najjače oružje Napretka, lopta je pogodila stativu i odbila se do Popovića na gol-liniji, koji ju je nekako sprečio da celim obimom pređe istu.

Drugo poluvreme nije bilo previše sadržajno. 

Napredak je preko Matića zapretio u 54. minutu. 

Veliku priliku za Partizan propustio je Menig, kada je oteo loptu u kaznenom prostoru rivala, šutirao, Petrić mu odbranio udarac, a lopta pogodila Kerkeza i za koji centimetar završila u korneru, umesto u mreži.

Kako je vreme odmicalo, Partizan se trudio da "zatvori" utakmicu, ali "čarapani" nisu bili preterano agilni da to iskoriste i dođu do boda.

 

Partizan - Napredak 1:0 (1:0)

Strelci: Vujačić u 31. minutu

Stadion Partizana

Glavni sudija: Pavle Tomić

Partizan: Popović – Filipović, Vujačić, Saničanin, Urošević – Traore, Belić – Dijabate, Natho, Menig – Rikardo.

Napredak: Petrić – Bolha, Kerkez, Prijović – Vukajlović, Putinčanin, Krstić, Čečarić – Bastajić, Matić.

Kraj! Pobeda Partizana protiv Napretka!

90. minut - Igraće se još tri minuta u Humskoj.

86. minut - Andrade menja Dijabatea u timu Partizana

81. minut - Deluje da meč ulazi u mirniju završnicu u kojoj će Partizan, prvenstveno pokušati da sačuva prednost.

75. minut - Prva izmena u redovima Partizana. Ulazi Andrija Pavlović, ali ne umesto Rikarda Gomeša, već Kvinsija Meniga.

66. minut - Opasna igra gostujućeg štopera, ali nije to bilo dovoljno ni da se gleda u VAR sobi.

Napadač Partizana će nastaviti meč.

60. minut - Rikardo blokiran pred golom Napretka.

Klemen Bolha, iz odbrane gostujuće ekipe, napravio je ozbiljan kiks prilikom pokušaja da otkloni opasnost. Lopta je završila kod Rikarda Gomeša, ali je Slovenac uspeo da ispravi grešku i izblokira udarac sa manje od 10 metara udaljenosti od gola.

54. minut - Malo je falilo da Partizan povede 2:0 i to autogolom Kerkeza posle šuta Meniga i odbrane Petrića.

48. minut - Kontra Napretka nakon što je Partizan izgubio loptu, kombinovali su Bastajić i Matić, usledio je udarac nekadašnjeg napadača Partizana, ali preko gola.

Poluvreme! Partizan vodi golom Vujačića!

 

 

45. minut - Velika šansa za Kruševljane! Pokušao je Bojan Matić, ali je Popović odbranio, iako je na putu ka njemu zakačila Igora Vujačića.

41. minut - Bolja igra gostiju u ovim momentima. Sada je Bastajić došao do pozicije za šut, tukao je sa nekih 18-19 metara, ali preko gola.

Sudija je zaustavio meč i čekao potvrdu iz VAR sobe, posle kratkog prekida je dobio. Lopta nije prešla gol liniju celim obimom. Ništa od gola za Napredak.

37. minut - Napredak je imao priliku iz slobodnog udaraca, Popović je izvadio loptu blizu gol linije, sudija je pokazao da nije gol. Čeka se VAR provera.

31. minut - Gooool! Partizan vodi golom Vujačića! Dugo je trajala akcija Partizana Urošević je odložio loptu za štopera, koji je snažnim udarcem matirao Petrića. 

30. minut - Nova šansa za Partizan. Rikardo je zahvatio volej sa nekih 12, 13 metara i ponovo se istakao Petrić.

27. minut - Odličan napad Partizana koji su napravili Traore i Dijabate, stigla je lopta u šesnaesterac, a tamo su Natho i Filipović zasmetali jedan drugom i prilika je propala.

22. minut - Konstantno se igra na polovnini Kruševljana, ali crno-beli još uvek ne uspevaju da probiju bunker.

15. minut - Prvi put je Napredak pripretio, ali je šut Bojana Matića izblokiran

10. minut - Još jedan zicer za crno-bele. Kristijan Belić je odlično prošao i osvojio gotovo 30 metara, te proigrao Rikarda Gomeša, ali je njegov udarac levom nogom ponovo odbranio Petrić.

7. minut - Velika šansa za Partizan! Dijabate je probio po desnoj strani, uposlio Meniga ali je Petrić odbranio taj udarac sa oko pet metara.

1. minut - Utakmica je počela!

16.44 - Fudbaler Partizana Kristijan Belić proglašen je za najboljeg fudbalera 15. kola Mozzart Bet Superlige i dobio je ček na 50.000 dinara od kompanije Mozzart da ga uruči u dobrotvorne svrhe.

15.40 - U poslednjem međusobnom susretu Partizan je slavio 3:0 u Kruševcu, ali je Napredak odoleo na prethodnom gostovanju u Humskoj sa 0:0, prošlog marta.

 

 

15.35 - I Napredak igra sasvim solidno. "Čarapani" su dobili šest od poslednjih osam utakmica u svim takmičenjima.

15.32 - Partizan je u seriji od osam uzastopnih pobeda u Superligi i zauzima treće mesto na tabeli sa 30 bodova, dva manje pod TSC-a koji ima dva meča više.

15.30 - Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen utakmici petog kola Mozzart Bet Superlige Srbije u kojoj se sastaju Partizan i Napredak. Uz alo.rs pratite sva dešavanja iz Humske.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Standings provided by Sofascore

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading