OBRADOVIĆ ZABRINUT Situacija nije naivna, četiri igrača ne mogu da treniraju

Trofejni stručnjak rekao je kako četiri igrača zbog povrede nisu u mogućnosti da treniraju sa ekipom.

-Pripremne utakmice služe da bi se videle sve neke stvari koje smo radili pre toga, pokazale su se slabosti na kojima ćemo insistirati u radu u budućem periodu na treninzima. Pre svega odbrana, tu su najveći problemi koje imamo. Velika razlika bila je između prvih utakmica i poslednje dve što se tiče protoka lopte i timske igre. U ovom trenutku imamo nekoliko igrača koji ne mogu da treniraju sa ekipom. Pričam o Avramoviću, Smailagiću, Egzumu i Glasu, plus Papapetru koji će se priključiti u narednim danima, dobio je par dana odmora posle Eurobasketa. Situacija nije ni malo naivna, moramo da nastavimo da radimo i da se spremamo za ono što nas čeka. Idemo na turnir u Moskvi posle ozbiljnih timova, onda imamo nekoliko dana da sve još jednom pogledamo, analiziramo i da što spremniji budemo za ABA ligu i Evroligu - rekao je Obradović, pa dodao: 

-Nije to tolko bitno oko gostovanja, važno je da se ekipa spremi i da bude u najboljem mogućem trenutku tada. I Aleksa I Alen i Glas imaju ozbiljne povrede i prvi period takmičarski neće biti sa nama. Koliko dugo? To ne mogu da kažem, doktori se bave prognozama, kada se vrate videćemo koliko će im vremena trebati. Egzum je lakše povređen, pauziraće sedam do deset dana, preporuka je da ne ide u Rusiju i da radi individualno.

FOTO TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC/ bg

 

PARTIZAN DODATNO KAŽNJEN Sudbina crno-belih još uvek neizvesna

"Parni valjak" ne početku sezone očekuje dosta gostovanja, što automatski ostavlja malo vremena za trening.

-Takav je raspored, imaćemo posle toga nekoliko mečeva kod kuće, na raspored ne možeš da utičeš, jedini način da utičeš jeste na način na koji sam pokušao da objasnim igračima. To smo radili u Španiji, posle 48 sati, dan za danom, tako će biti u Moskvi, tako pokušavamo da se pripremimo. Reakcija posle meča je večernji trening ieventualno priprema sutradan, sve što treba da se uradi, treba u ovom periodu. Onda slede sitnice koje pokušavaš da promeniš pred svakog protivnika.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari (0)

Loading