PREOKRET NA POMOLU Asano i Partizan na sudu u Lozani: Dok proces traje, ne moramo da isplatimo novac
Foto: Marko Metlaš/Alo!

Japanski fudbaler Takuma Asano dobio je sudski sport protiv Partizana, godinu dana nakon što je napustio Humsku zbog neisplaćenih zarada.  

Slučaj je okončan pred arbitražom FIFA i to u korist japanskog fudbalera. Nakon višemesečnog sudskog spora FIFA je presudila da Partizan mora da isplati Asanu 453.281 evro i 898.467 dinara.

DOBIO SUDSKI SPOR Partizan mora Japancu da isplati veliku svotu novca

Iz Humske ističu da je to prvostepena presuda na koju je klub uložio žalbu Sudu za sportsku arbitražu u Lozani (CAS), koji još uvek traje. 

- Igrač Takuma Asano sa kojim je Partizan vodio postupak pred FIFA nije ostvario svoja prava na tom sudu, ali se radi o prvostepenoj presudi, a ne pravosnažnoj odluci, kojom su delimično uvojeni zahtevi igrača. Od januara meseca 2022. godine, Partizan je pokrenuo žalbeni postupak Sudom za sportsku arbitražu u Lozani (CAS), koji ima nadležnost da ukine, preinači ili ponovi postupak. Dok traje proces pred CAS, kao što je to slučaj sa Partizanom i Asanom, klub nije u obavezi da isplati novac igraču i sve što se pojavilo u medijima su samo proizvoljne spekulacije, jer se radi o prvostepenom postupku. Ako već zadiremo u pravo, čak i odluka CAS u nekim slučajevima može da se ukine pred Federelnim sudom u Švajcarskoj. FK Partizan veruje da će odluka Casa biti u našu korist - naveo je advokat Zoran Damjanović. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading