LEGENDA PARTIZANA, SIN MU ZAIGRAO ZA ZVEZDU Uške će zauvek ostati u srcima navijača crno-belih
Printscreen

Nekadašnji fudbaler Partizana Nebojša Vučićević preminuo je u 59. godini života.

Popularni Uške umro je iznenada tokom igranja malog fudbala u balonu na Zvezdari, javljaju domaći mediji.

Vučićević je karijeru počeo u dresu OFK Beograda, gde je i uplovio u seniorski fudbal, a nakon tri impresivne sezone skrenuo je na sebe pažnju tima iz Humske. Za crno-bele igrao je od 1984. godine, a u narednom periodu u klupske vitrine doneo je tri trofeja, dva šampionata i jedan Kup Jugoslavije.

LEGENDA PARTIZANA, SIN MU ZAIGRAO ZA ZVEZDU Uške će zauvek ostati u srcima navijača crno-belih

Printscreen

 

Ostaće upamćen način na koji je prešao u Partizan.

– Žarko sam želeo da zaigram za Crvenu zvezdu, za koju sam i navijao, ali sam promenio odluku iz čisto sportskih razloga. Naime, tada je u Zvezdu došao moj saigrač iz OFK Beograda Mitar Mrkela, i to na velika vrata, i bilo je jasno da će imati prednost u odnosu na mene. A sa druge strane, Prekazi je otišao u Hajduk iz Splita, Klinčarski se spremao za odlažak u inostranstvo, i tu sam video šansu da budem u prvom timu. A da je zaista to jedini razlog, neka ilustruje i ova činjenica. Da sam potpisao za Zvezdu, mogao sam da kupim 12 “golfova 1”, koji su u to vreme bili kao BMV, a kada sam došao u Partizan uspeo sam da kupim staru “bubu”, i to na četiri rate.

EVO KAKO JE VUČIĆEVIĆ UMRO Legendarni Uške se samo srušio na teren

Usledila je inostrana karijera u Francuskoj i Španiji, povratak u matični OFK Beograd, a zatim selidbe na Kipar i u Sloveniju, pre nego što će se skrasiti u SAD.

Tamo je Nebojša Vučićević malo promenio sport, pošto se posvetio igranju futsala, u kojem je takođe bio majstor. Svoje veštine sa travnatog terena preneo je na petoparac, a uloga ofanzivnog veznog igrača koju je imao u velikom fudbau idealno se uklopila u dvoranski sport u Americi.

LEGENDA PARTIZANA, SIN MU ZAIGRAO ZA ZVEZDU Uške će zauvek ostati u srcima navijača crno-belih

Printscreen

 

Blistao je u dresu Kanzasa siti Ataka, a mali fudbal mu je ostao ljubav i kada je kopačke i patike i patike okačio o klin.

Nakon igračkih dana Nebojša se posvetio trenerskoj karijeri i tokom nje je radio u brojnim srpskim klubovima, ali i u BiH, Sloveniji, Gani i Etiopiji. Poslednji angažman je imao u Dinamu iz Vranja koji je preuzeo tokom zime 2022. godine, ali nije stigao da počne da radi u tom klubu.

PARTIZAN TUGUJE ZA UŠKETOM Crno-beli se odmah oglasili porukom saučešća

Iza Nebojše Vučićevića ostao je sin Vanja, nekašanji fudbaler Čukaričkog, Crvene zvezde, Krila Sovjetov iz Samare i brojnih drugih klubova.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading