MILOŠ JOJIĆ KRALJ CRNO - BELIH PREKIDA Vezista Partizana za Alo! o pripremama, tituli, odlasku iz Humske...
Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Miloš Jojić (29) je u najzrelijim fudbalskim godinama i shodno tome igrač od poverenja trenera Partizana Aleksandra Stanojevića. Posle igranja u Nemačkoj, Turskoj i Austriji vratio se u crno-beli tabor, a sada ima zadatak da brod uvede u luku gde su trofeji.

VEĆ JE UŠAO U SRCA NAVIJAČA PARTIZANA Odbio Juventus zbog crno-belih! (FOTO)

Da li je teže fudbalerima da se prilagode na uslove kada prvi put odu u inostranstvo ili vama povratnicima u poznatu sredinu?

MILOŠ JOJIĆ KRALJ CRNO - BELIH PREKIDA Vezista Partizana za Alo! o pripremama, tituli, odlasku iz Humske...

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

 

- Teške su obe situacije, ali na drugačiji način. Ako bih ipak morao da se odlučim, teže je vratiti se i privići na ovdašnji režim.

Šta to podrazumeva?

- Prvenstveno mislim na očekivanja jer povratnici treba da donesu prevagu na terenu što stvara određen pritisak u odnosu na prvi period. Tada si mlad igrač, tek se dokazuješ, ulaziš u tim i imaš pravo na grešku i razvojni put.

MILOŠ JOJIĆ KRALJ CRNO - BELIH PREKIDA Vezista Partizana za Alo! o pripremama, tituli, odlasku iz Humske...

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

 

A organizacija lige, klubova?

- Liga nije moja briga, a poznato je da su naši najbolji klubovi organizovani na najboljem mogućem nivou.

Ima li fudbalera koje si upoznao tek po povratku iz inostranstva?

- Uglavnom se svi znamo, a posebna snaga ovog tima je što su to gro Partizanova deca koja su prošla jednu od najboljih fudbalskih škola u Evropi, a to je mišljenje poznatih stručnjaka.

Knjiga pre jeftine zabave

Kako provodiš slobodno vreme na pripremama?

- Isključivo se družim sa knjigom. Volim da čitam, dodatno se obrazujem i tako se najprijatnije osećam i opuštam posle napornih treninga.

Šta vam je zajedničko?

- Znamo kako treba da se igra za Partizan, šta on znači i kako treba da se ponašamo, kako klub funkcioniše i koji pritisak nosi dres sa našim grbom. U osnovi, drago mi je što ima dosta nas povratnika.

Cimera mučio bol u leđima

Cimer si sa dugogodišnjim poznanikom Ivanom Obradovićem?

- U SC Teleoptik, a i tokom priprema u Turskoj. Znamo se u dušu, trenutno ima problema s leđima, ali ide nabolje. Oporavlja se i radi individualne vežbe, pa verujem da će se za koji dan priključiti ekipi.

Povreda Pantića donosi glavobolju jer gotovo svi vezisti su sa defanzivnim karakteristikama?

- I ja sam u toj grupi, ali za razliku od Zdjelara, Fejse i Jevtovića, zajedno sa Nathom češće sam igrao bliže protivničkom golu, a imam i izrađen šut. Spreman sam da odgovorim na sve trenerove zamisli. Mogu da igram na više pozicija.

Šta li je Stanojević smislio?

- Sigurno ni svaka utakmica neće biti ista što se tiče sistema. Prilagođavaćemo se, nije nam to strano.

Očigledno je da trener u vas ima ogromno poverenje čim vam je prepustio delovanje u svakom prekidu?

- Dobro je sve funkcionisalo i drago mi je zbog toga. Mislim da smo postigli 14 pogodaka posle prekida što je dobar pokazatelj da sve štima, a neki od tih golova bili su presudni na mnogim utakmicama. Redovno i predano vežbamo, analiziramo svakog protivnika i tražimo slabe tačke. Isto tako vežbano defanzivne prekide da nas ne iznenade.

Otišao je Šćekić, ali Vujačić i Saničanin caruju u vazduhu?

- Ljudi koji rade analize rivala ujedno pripremaju i našu taktiku za delovanje u takvim situacijama. Pred svaku utakmicu vežbamo druge prekide i ne sećam se da smo sa dva ista prekida ušli na dve  utakmice. Prave se akcije za jednog, drugog, trećeg igrača. I Rikardo je dobar u skoku, sada su tu Fejsa i Jevtović...

MILOŠ JOJIĆ KRALJ CRNO - BELIH PREKIDA Vezista Partizana za Alo! o pripremama, tituli, odlasku iz Humske...

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

 

Tri fronta su dodatno opterećenje?

- Dobro smo ili zadovoljavajuće igrali od početka sezone i ne čudi da u ligi imamo osetnu prednost. Ima još dosta da se igra u šampionatu i treba strpljivo da idemo korak po korak ka cilju. Samo na taj način možemo do titule.

Očekujem veliku brobu sa Spartom

Igrao si u Nemačkoj i Austriji gde se forsira stil koji neguje i Sparta?

 - Iskreno, ne znam njihov kvalitet, ali je jasno da se mnogo toga svodi na fizičke karakteristike. To znači da napadaju prostor, traže loptu iza leđa, agresivni su i očekujem veliku borbu protiv Sparte. Nemam baš dobro iskustvo sa češkim fudbalom. U mlađim reprezentativnim selekcijama davali su nam redovno po četiri gola.

U Evropi se na kraju zakuvalo?

- Dobar je bio i start i samo nas je poraz u Estoniji uzdrmao jer smo pobedom sve mogli da rešimo, ali srećom nije bio koban.

Zov inostranstva uvek lebdi u vazduhu?

- Očekujem pregovore sa Partizanom oko nastavka saradnje jer mi u junu ističe ugovor. Svi planovi vezani su za Partizan, a inostranstvo je uvek varijanta. FIzički se dobro osećam, stabilno i shodno tome ima prostora da se još koja godina odigra u inostranstvu, a u obzir dolazi isključivo Zapadna Evropa.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading