SLUČAJNO ILI NE? Isplivao detalj o Rikardu Gomešu koji će oduševiti sve navijače Partizana
FK Partizan

Kad je u junu 2018. godine stigao u Partizan iz portugalske druge lige, Rikardo Gomeš je navijačima kluba bio malo poznat. O njemu su znali, mahom, samo osnovne podatke dostupne na internetu, poput toga da je u prethodnoj sezoni postigao 24 gola i da je standardni reprezentativac Zelenortskih Ostrva, pa su od njega očekivali da sličan učinak ponovi i u crno-belom dresu.

Za razliku od njih, sportski sektor u klubu, na čelu sa direktorom Ivicom Ilievim, koji ga je i doveo u Humsku, znao je takav igrač mora da napravi razliku na terenu. Snagom, brzinom, inteligencijom i fudbalskom tehnikom.

– Gomeš je igrač koji ima karakteristike koje su nama potrebne. Očekujem da bude važan deo u našoj slagalici i želja namje da ponovi prethodnu sezonu u dresunašeg kluba – rekao je tom prilikom Iliev.
I, posle potpisivanja ugovora i prođenih medicinskih pregleda, Rikardo se sa ekipom uputio na prirpeme u Ptuj i za tih godinu dana u Partizanu postigao 26 golova.
Sad, kad u junu ove godine Rikardo Gomeš po drugi put stiže u Humsku, navijači  kluba znaju ko im je došao. Sećaju se gola u derbiju, pogotka protiv Bešiktaša i asistencije Zoranu Tošiću za izjednačenje u polufinalu Kupa Srbije protiv Radničkog u Nišu, čime je izboren prolaz u finale, a tamo kasnije savladali Crvenu zvezdu i osvojili pehar.
Sećaju se svi u Humskoj i njegove izjave od zimus, kad je kao član Erzuruma došao da obiđe ekspediciju Partizana tokom priprema u Antaliji i tom prilikom poručio:
– U Beogradu sam bio godinu dana, osvojili smo Kup, bili drugi u prvenstvu i to je za mene bila najbolja godina u karijeri. Takođe mi nedostaju i navijači koji su bili fantastični, i ko zna, možda se jednog dana vratim. Voleo bih da se to dogodi, a volela bi i moja surpuga kojoj se Beograd mnogo sviđa.
Riki, kako su ga zvali u prvom mandatu u dresu Partizana, prošao je lekarske preglede, a večeras u 19.00 časova će biti i zvanično predstavljen kao novo pojačanje kluba, i odmah posle toga se seli u Ptuj da uhvati zalet za novu sezonu.
Pre tri godine, kao dvadesetšestogodišni anonimni fudbaler uspeo je da se uvuče pod kožu navijača Partizana, a danas kao neko ko će u decembru ući u četvrtu deceniju života, od njega se očekuje, ako ne da bude bolji, onda barem da ponovi takvu sezonu.
Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading