Davor Štefanek
Tanjug, Rade Prelić
Davor Štefanek

Tanjug, Rade Prelić

Davor Štefanek, Foto: Tanjug, Rade Prelić

Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek ugostio je danas kuglašku reprezentaciju Srbije nakon što je peti put postala šampion sveta.

Novak Đoković

EPA-EFE/SRDJAN SUKI

Na nedavno završenom Svetskom prvenstvu, aktuelni sampioni savladali su u finalu reprezentaciju Nemačke 6:2 (3976:3887) i na taj način se, po treći put u nizu, a četvrti u proteklih pet SP, popeli na krov sveta.

Crvena zvezda - Šabac, vaterpolo

VSS

"Čestitam vam još jednu svetsku titulu šampiona. Biti najbolji na svetu nije lako, a vama polazi za rukom već treći put zaredom. Učinili ste nas veoma ponosnim. Nadam se da cete nastaviti sa dobrim rezultatima, a Sportski savez Srbije će biti tu da vam pomogne i olakša buduće borbe za nova odličja", rekao je Štefanek.

Vojko Pavlović

tanjug

Vojko Pavlović, Foto: tanjug

Selektor kuglaša Vojko Pavlović zahvalio se Štefaneku na dobrodošlici i prijemu.

PROČITAJTE JOŠ:

"Presrećni smo zbog kontinuiteta u osvajanju najsjajnijih odličja. Podsetimo da smo u muškom finalu savladali reprezentaciju Nemacke, koja ima najviše registrovanih igraca i klubova u čitavom svetu, reprezentacija u cijoj zemlji je kuglanje medu popularnijim sportovima, zemlja koja se u svetu kuglanja pita bukvalno o svemu. Nadam se da ćemo se još mnogo puta susretati ovako lepim povodom", rekao je Pavlović.

Srbiju su na Svetskom prvenstvu predstavljali Igor Kovačić, Vilmoš Zavarko, Daniel Tepša, Čongor Baranj, Aleksandar Milinković, Radovan Vlajkov, Robert Ernješi, Miloš Simijonović, Uroš Jagličić, Milan Jovetić i selektor Pavlović.