Slaven Paštar i Daniel Fernandez
M.Stanković
Slaven Paštar i Daniel Fernandez

M.Stanković

Slaven Paštar i Daniel Fernandez, Foto: M.Stanković

Svi oni koji prate dešavanja u hotelu Fontana u Bačkoj Palanci, mogu da budu više nego zadovoljni, za sve ono što šahisti pružaju.

U prvom meču viđena je velika borba. Bata Ćosić je pokušao da dobije domaćina. Runić uz Brajića nastavlja da pravi fantastičan rezultat i drži Bačku Palanku u vrhu. Nedostaje Miloš M. Stanković, koji napadom bez garda daje protivniku kontrašansu. Ipak Bačka Palanka pobeđuje.

Borac Starčevo je odigrao težak meč protiv Sombora. Na kraju nerešeno, što više odgovara Somboru.

Krajina i Senta u istom scenariju, samo što ovaj remi više odgovara Senti koja ima poen više na tabeli.

U susretu Svetozara Gligorića, bivšeg prvoligaša i bivšeg trećeligaša, postavljalo se samo pitanje sa koliko će biti pobeda bivšeg prvoligaša. Stvar je potpomognuta jer, shvativši da nemaju šta da traže u ovom meču, Sremac je odmarao pojedine igrače. To je plaćeno maksimalnim porazom.

Mnogi su mislili da će Mladenovo i Kraljica PTT odigrati miroljubivo. Ipak, ne da se nije remiziralo, nego je sve prštalo. Bolje se snašla mlada ekipa Kraljice PTT, koja je pobedila.

U poslednjem meču ovog kola Vojvodina i Bačka iz Pačira su odigrali nerešeno, ali se pucalo sa svih strana. Treba napomenuti sjajnu igru mladog Omorjana na celom turniru, koji je prva tabla Vojvodine.

Na tabeli posle 5 kola :

1. Svetozar Gligorić 15

2-4.Bata Ćosić, Bačka i Bačka Palanka 10

5. Kraljica PTT 9

6.Vojvodina 8

7. SSK Sombor 7

8. Senta 5

9.Krajišnik 4

10. Borac 2

11-12. Mladenovo i Sremac 1

U utorak je drugo duplo kolo. Može li Senta da pruži otpor Svetozaru Gligorić? Veliki ulog u meču Sremac – Mladenovo. Starčevo traži svoju šansu protiv Bate Ćosić. Domaćin igra neugodan meč sa Bačkom. Krajina i Sombor, da li je to novi remi meč?

Mnogo pitanja, na koja ćemo dobiti odgovor sutra ujutru od 10 časova, a odmah posle ručka slede nova uzbuđenja. Dovoljno da se upale kola, provoza do Bačke Palanke i sve to vidi uživo.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (1)

Marica H.

19.10.2020 23:33

Ma pustite vi šah gospodine i Bački Petrovac. Vidite li vi da je Luna Đogani trudna? Imamo li mi kao društvo spreman odgovor na tu vest?