Rezultat za ponos Marko Marjanović posle istrčanog maratona
Foto centar/Saša Preradović
Prolazak kroz cilj

Foto centar/Saša Preradović

Prolazak kroz cilj, Foto: Foto centar/Saša Preradović

„Osnovno je da čovek ne bude lenj. Možda to nekome zvuči kao neki bapski savet, ali to je tako. Kad osoba nije lenja, onda sve može i postiže“, kaže na početku razgovora za „Alo!“ Marko Marjanović (30), koji je ušao u istoriju Beogradskog maratona kao prvi slepi trkač koji je prošao kroz cilj.

PROČITAJTE JOŠ:

LIVERPUL KAO TAJFUN Na strani očitali još težu lekciju Portugalcima, čeka ih MESI (VIDEO)

LUDNICA! KOMPLETNA LUDNICA! TOTENHEM HEROJSKI NA ETIHADU Sedam golova, pet u prvih 20 minuta, VAR i meč za nezaborav! GVARDIOLA PAO (VIDEO)

ZBOG SLIKE DOBILI BATINE! Pretučeni navijači Zvezde, "Varvari" poludeli kada su ih primetili na tribini da su čak razneli klupu crveno-belih (FOTO + VIDEO)

I zaista je tako. Marko ne da nije bio lenj već je poslednjih devet meseci predano trenirao. Otkad je u septembru pretrčao i svoj prvi polumaraton, optimizam ga, kaže, nije napuštao i još spremniji je došao i na svoj prvi maraton koji je istrčao u nedelju. Imao je, naravno, veliku podršku svog četvoročlanog tima koji je sve vreme bio uz njega. Međutim, glavni oslonac bila je Irena Pavlović (43), s kojom je tokom trčanja maratona bio povezan plastičnom trakom, a ona mu je bila i velika podrška tokom prethodnih meseci, koliko su trenirali zajedno.

- Fizički napor tokom maratona mi je bio najmanji problem, jer sam, zahvaljujući višemesečnim treninzima, zaista bio spreman. Inače, kada smo počeli sa treninzima, u planu smo imali samo polumaraton koji sam istrčao u septembru. Ali mene je od tada držao optimizam i verovao sam da mogu da pretrčim i maraton - priča Marko.

Stazu od 42,195 kilometara prešao je za četiri sata i 49 minuta.

- To jeste rezultat timskog rada. Inače, pola maratona trčao sam samostalno. Značio mi je taj osećaj slobode, ali timu verovatno nije bilo svejedno jer su morali da paze na mene i prate svaki moj korak - kaže Marko kroz osmeh.

Ovaj tridesetogodišnji mladić se i ranije bavio sportom, išao je i na plivanje, ali navodi da je najveći problem što je mnoge stvari nemoguće obavljati samostalno, bez pomoći ili nadzora drugih.
Trčanjem je intenzivnije počeo da se bavi prošle godine na poziv prijatelja i poznanika, a nakon polumaratona i nedavno održanog maratona, u novembru zajedno s Irenom ide u osvajanje i Atinskog maratona.
Inače, Marjanović samostalno živi u Beogradu, gde je završio ruski jezik i književnost na Filološkom fakultetu.