Sadio Mane
EPA/Fernando Veludo
Sadio Mane

EPA/Fernando Veludo

Sadio Mane, Foto: EPA/Fernando Veludo

Fudbaleri Liverpula bez većih problema su savladali ekipu Porta rezultatom 4:1, odnosno 6:1 u dva meča i tako se plasirali u polufinale Lige šampiona.

Iako su "Redsi" meč startovali nekako nervozno, uspeli su da izvuku povoljan rezultat. Porto je bio prilično opasan u prvih 15 minuta, njihove šanse su se nizale kao na traci, ali je završnica izostajala.

Naravno, kako to u sportu uvek biva, kada svoje šanse ne iskoristite, to će iskoristiti vaš protivnik. Preko Sadio Manea je Liverpul došao do vodećeg gola, a sudija je prvo pokazao da je u pitanju ofsajd, da bi uz pomoć VAR tehnologije bio dosuđen gol.

Ovim rezultatom se otišlo na poluvreme, a i delovalo je kao da je navijačima Porta malo opalo samopouzdanje i nada da do preokreta može doći. Tako je već u 65. minutu Mohamed Salah uspeo da po drugi put savlada Ikera Kasiljasa i faktički pošalje Liverpul u narednu fazu takmičenja.

Porto se nije predavao, ponovo su napali, iznudili korner i to je bilo nešto najbolje što je njihovom timu moglo da se desi. Nakon kornera je na pravom mestu bio Militao i počasni gol Porta je bio tu. 2:1 za Liverpul.

Vrlo sadržajno drugo poluvreme dalo nam je još dva gola, a oba su završila u mreži Porta. Prvo se Firmino našao na pravom mestu i glavom poslao loptu u mrežu, da bi Virdžil van Dajk nakon odlično izvedenog kornera Džejmsa Milnera i asistencije Sadio Manea, "spakovao" loptu u mrežu za 4:1.

Do kraja susreta nije bilo previše uzbuđenja, a Liverpul je zahvaljujući sigurnoj igri i novom "pokeru", došao do polufinala elitnog evropskog klupskog takmičenja i na korak su od ponavljanja prošlogodišnjeg rezultata, kada su igrali u finalu protiv Real Madrida.