PREDRAG PERUNIČIĆ ZA „ALO!“ O ANGAŽOVANJU RUKOMETNOG STRUČNJAKA TONIJA ĐERONE: Španca čeka ozbiljan posao na klupi Srbije

„Svakom selektoru je potrebno vreme da pokaže šta zna i može, da ostvari zacrtane ciljeve. Videli ste u slučaju Nenada Peruničića da nije bilo strpljenja da se izgura sve što je zamislio“

Predrag Perunicic
Predrag Perunicic, Foto: Alo!

Dolazak španskog stručnjaka Tonija Đerone (46) na mesto selektora rukometne reprezentacije Srbije u Savezu je najavljen kao prekretnica za ovaj naš urušeni sport.

Prvi stranac na klupi „orlova“ na promociji se nije zaletao velikim izjavama, nerealnim obećanjima, kaže da ga tek čeka upoznavanje s reprezentativcima i njihovim potencijalom. Ipak, smelo je izjavio da je cilj plasman Srbije na Evropsko prvenstvo 2022.

O mogućnostima Đerone, o čoveku koji je najveći trenerski uspeh ostvario s reprezentacijom Tunisa 2018. kada je osvojio šampionat Afrike, za „Alo!“ govori proslavljeni reprezentativac Predrag Peruničić.

Toni Đerona
Toni Đerona, Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix vi

- Moja je ideja bila još pre šest godina da reprezentacija angažuje španskog trenera. Iskreno, o Đeroni ne znam mnogo, niti imam preterano šta da ga savetujem, osim da je u startu neophodno da krene u rad sa kadetskim reprezentativcima. Videćemo šta će novi selektor uraditi, tek ga čeka ozbiljan posao. Svakom selektoru je potrebno vreme da pokaže šta zna i može, da ostvari zacrtane ciljeve. Videli ste u slučaju Nenada Peruničića da nije bilo strpljenja da se izgura sve što je zamislio. Ne da nije bilo vremena za uspehe, već nije bilo vremena ni za početak ozbiljnog posla. I ovo sa Đeronom je odluka Rukometnog saveza Srbije, dakle, biće jasno na kraju ko je odgovoran za sve dobre ili loše stvari. Sačekajmo da vreme pokaže da li je potez dovođenja Đerone dobar ili ne - rekao je za naš list Predrag Peruničić.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi