PRINCEZE IZ SRBIJE U PRAGU Većina favorita pobedila, skoro pa savršen dan za naše devojke
M.S.

Ono što raduje sigurno ljubitelje šaha jeste i nastup naših princeza: Teodore Injac, Tijane Blagojević, Jovane Erić i Marine Gajčin. Sa spiska nedostaje Adela Velikić da bi spisak reprezentativki bio kompletan.

Najveći favorit bar kada gledamo rejting jesu Nana Džangidze, Lela Javikašvili i Nino Baciašvili iz Gruzije, a tu su još Antonaeta Stefanova čuvena Bugarka i Gunaj Mamadzada. Naša Teodora

Injac je po rejtingu 15. nosilac. Treba napomenuti da se dame bore za nagradni fond od 60.000 eura. Prva nagrada 10.000, pa 8.000, 7.000, 6.000,5.000.. Predviđeno je da bude nagrađeno prvih 20 takmičarki. Na prvenstvu učestvuje čak 123 takmičarki.

Pored nagrada, takmičiće se i za što bolji plasman, koji za prvih devet takmičarki sigurno obezbeđuje plasman za Svetsko prvenstvo 2023.
 

M.S.

 

 

Sigurne pobede zabeležile su Teodora, Tijana i Marina, dok je Jovanu iznenadila domaća takmičarka i otela joj pola poena.

Teodora je jako sigurnom igrom, bez i malo napora, savladala Izraelku Levitan. Tijana je vodila veliku bitku sa Nemicom Bašlinom, ali je uspela da slomi otpor i zabeleži važnu pobedu na

startu. Marina je u duelu protiv Gruzijke imala dosta sreće, koja je i odvela do pobede.

Marina je u početku nametnula svoj stil, napravila dobru poziciju, da bi ušla u probleme i u naizgled
bezizlaznu situaciju.

Sreća je ipak pogledala i Gruzijka Elena je napravila par grešaka koji su omogućili našoj Marini da pobedi. Jovana Erić je naletela na domaću raspoloženu takmičarku.

Na svu sreću Čehinja se i uplašila pobede, inače bi Jovana sigurno doživela poraz na startu.
Sve u svemu, rezultatski možemo biti zadovoljni i sa nestrpljenjem očekujemo drugo kolo, koje je na programu u nedelju od 15 časova.

U drugom kolu, Tijana Blagojević će igrati protiv Bugarke Stefanove, bivše svetske šampionke. Teodora Injac će igrati kao crna protiv mlade Slovenke Urh Zale i biće to zanimljiv susret.

Marina Gajčin se sastaje kao crna protiv Grkinje Colakidou, gde je Grkinja favorit. Jovana Erić je favorit protiv Izraelke Orian.

Prenosi se kao i do sada vrše na mnogim svetskim portalima poslastica za ljubitelje šaha.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

 

Komentari (0)

Loading