SRPSKA HIMNA SE ORILA U MINHENU Šampionka Evrope Ivana Vuleta na podijumu (VIDEO)
Printscreen

Srpska atletičarka Ivana Vuleta je na zvaničnoj ceremoniji dobila zlatnu medalju posle osvajanja prvog mesta u skoku udalj.

Skokom od 7,06 metara je došla do zlatne medalje na takmičenju u Minhenu. Na ceremoniji je u petak uveče dobila najsjajnije odličje i u Minhenu se orilo "Bože pravde".

"Po ono što sam došla, to sam ispunila. Ovo je stvarno nešto što sam čekala četiri godine", rekla je Vuleta posle finala, prenosi Srpski atletski savez.

Najbolja srpska atletičarka je u drugoj seriji skočila 6,98 metara, u naredne tri je prestupila, dok je u poslednjoj seriji nije skakala.

"Znala sam da neće biti ni malo lako, s obzirom da je u medjuvremenu Malaika Mihambo postala i olimpijska i svetska šampionka. Od njene prve medalje u Amsterdamu 2016. godine mi smo tu... u svakom pogledu", rekla je Vuleta.

"Atmosfera je bila fantastična. Sve vreme sam gledala u publiku i nisam mogla da se načudim kako to izgleda pred punim stadionom. Želela sam da to iskoristim", dodala je ona.

Vuleta je navela da se u Minhenu, nasuprot nastupu na Svetskom prvenstvu u Judžinu gde je pokušala da drugačijim pristupom dodje do medalje, vratila "onoj izvornoj sebi i načinu na koji pristupa takmičenju".

"Stvarno sam uživala i nisam ni malo sumnjala. Znala sam da ću izazvati Malaiku prvim skokom. Upravo sam to i tražila, jer sam želela da se približim svom ličnom rekordu, pa i po cenu da budem druga, ali znala sam da to nije opcija večeras. Mnogo sam srećna, ponosna i uživam", zaključila je Vuleta.

Druga srpska predstavnica u ovom finalu, Milica Gardašević zauzela je sedmo mesto sa preskočenih 6,52 metra.

Srebrnu medalju osvojila je aktuelna olimpijska i svetska šampionka, Nemica Malaika Mihambo skokom od 7,03 metra, dok je bronza pripala Britanki Džasmin Sojers koja je u poslednjoj seriji skočila 6,80 metara.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Molder

19.08.2022 21:21

Devojka je stvarno van serijski talenat,zlatna sportiskinja,rodjena je za to sto radi i cime se bavi i to radi sa takvom lakocom,prirodno da to stvarno "nije-normalno"!?Normalno,naporni treninzi,odricanja ko zna koliko ali opet,ostali isto tako treniraju,odricu se,odlicno rade to sto rade pa im opet bude dzaba na kraju!