Zlato za Ivanu
Foto: AP/AP Photo/Petr David Josek

Nema sumnje da su njih dvoje posle velikog uspeha u prestonici Mađarske zaslužili ovako nešto.

– Ovo rešenje je od veoma važnog interesa za razvoj i afirmaciju sporta, za što bolju motivaciju i pripremu sportista za postizanje još boljih rezultata koji će doprineti afirmaciji Srbije, stoga je od velikog značaja i interesa za Srbije – saopštila je Vlada Srbije. 

Drugog dana Svetskog prvenstva u atletici Ivana Vuleta je u petoj seriji skočila 7,14 metara i tako oborila sopstveni, a državni rekord koji je do nedelje 20. avgusta iznosio 7,10 metara. 

Ponovo je Ivana Vuleta pobedila, ne samo svoje rivale, već i samu sebe. Nebeski skok od 7,14 metara je oduševio celu Srbiju, a ona nije mogla da veruje šta se desilo.

SVETSKA, A NAŠA Evo u čemu je tajna uspeha Ivane Vulete, ovo je ključ svega

Bila je to apsolutna dominacija u Budimpešti, gde je Ivana Vuleta na kraju završila u suzama sa neverovatnim skokom, kojim je oborila rekord Srbije star sedam godina i rekord svoje karijere, kada je skočila 7,14 metara u petoj seriji. Prvi skok bio je prestup, a onda je drugi bio magičan. Iznosio je 7,05, što je bio ubedljivo njen najbolji skok ove sezone, koji je do sada bio 6,86 u Monaku.

Posle prestupa u trećoj seriji i skoka od 6,91 u četvrtoj seriji, usledio je nebeski skok u petoj seriji. Bilo je to 7,14 metara i to je rekord Srbije oboren posle sedam godina, koji je ona držala, a koji je iznosio 7,10 metara. Bila je u suzama Ivana i maltene je tim skokom obezbedila zlato na Svetskom prvenstvu. 

U šestoj seriji niko nije uspeo da je prestigne, pa je počelo slavlje i zlato u Budimpešti. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.          

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading