Radojičić: Beograd naredne godine dobija halu za gimnastiku
FOTO: TANJUG/SAVA RADOVANOVIC

Beograd bi sledeće godine trebalo da dobije specijalizovanu halu za gimnastiku, sa ciljem da se što više dece animira i odluči da se bavi tim sportom, poručeno je nakon današnjeg sastanka gradonačelnika Zorana Radojičića sa predsednikom Međunarodne gimnastičke federacije Morinarijem Vatanabijem i čelnim ljudima Gimnastičkog saveza Srbije.

Radojičić je izrazio zadovoljstvo što je ugostio poznatog japanskog gimnastičara Vatanabija, ističući da je glavna tema razgovora bila popularizacija gimnastike u glavnom gradu.

- Vatanabe je pripremio određeni koncept kako bismo mogli da još bolje razvijemo uslove da se mladi bave tim sportom. Postoje tri pravca, a to su popularizacija gimnastike kod dece, uticaj na kvalitet života i kod starijih ljudi i treći pravac je da treba voditi računa o razvoju vrhunskog sporta - rekao je Radojičić novinarima u Starom dvoru.

Gradonačelnik je naglasio da je važno obezbediti i infrastrukturu, te da je jedna od glavnih tema sastanka bila kako će se, zajedničkim radom, izgraditi hala za gimnastiku u Beogradu.

- Bilo bi sjajno da na godišnjicu prijateljstva Srbije i Japana obezbedimo taj projekat i da uključimo što više mladih. To deluje na njihovo zdravlje - istakao je Radojičić.

Predsednik Međunarodne gimnastičke federacije Morinari Vatanabe rekao je da se na Olimpijskim igrama uvidelo koliko sport može da poveže ljude i dodao da je nekadašnja Jugoslavija imala dobre gimnastičare, što, kako kaže, sada nažalost nije slučaj.

- To mene kao predsednika Međunarodne gimnastičke federacije čini veoma tužnim i zato sam došao u Srbiju kako bismo razvili i popularizovali gimnastiku i podigli interesovanje na viši nivo - istakao je Vatanabe.

On je rekao i da očekuje da Srbija na Olimpijskim igrama u Brizbejnu u Australiji 2028. godine osvoji neku medalju iz gimnastike.

- Kada se rode, deca se prvo bave gimnastikom, a nakon toga prelaze na košarku, odbojku, fudbal i u starosti se ponovo vraćaju gimnastici. Za decu je to bazični sport - naglasio je on i dodao da se u tom pogledu želi doprineti afirmaciji gimnastike u Beogradu.

Predsednik Gimnastičkog saveza Srbije Saša Veličković ukazao je da se želela iskoristiti treća Vatanabijeva poseta Beogradu, kako bi se učvrstila podrška za izgradnju centra za gimnastiku.

- Beograd spada u grupu retkih gradova koji nema specijalizovanu gimnastičku salu, a podrška Međunarodne gimnastičke federacije će opremiti centar i Beograd ima potencijal da pomogne u tome - rekao je Veličković.

On je dodao da u Beogradu postoji oko 20 gimnastičkih klubova i da su dometi medalje na Svetskim kupovima.

Vrednost investicije još nije utvrđena, a očekivanja su da Beograd dobije specijalizovanu halu za gimnastiku tokom 2022. godine.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading