PRLJAVE IGRE Selektor otkrio šta domaćin radi da bi nas sprečio da ponovo pokorimo Evropu
EPA-EFE/Adam Warzawa

Na putu ka četvrtoj evro tituli odbojkašima Srbije stoje Italijani.

U subotu veče (21 čas) u Katovicama u polufinalu Evropskog prvenstva izabranicima selektora Slobodana Kovača će Azuri.

Naši odbojkaši su do sada igrali 17 puta protiv Italije na evropskim prvenstvima i ostvarili 10 pobeda. Poslednji put igrali su pre deset godina u Beču, u finalu, kada je Srbija osvojila drugu titulu šampiona Evrope.

Srbija će dvanaesti put od 1995. godine igrati u polufinalu EP.

U drugom polufinalu u subotu od 17.30 igraće Poljska i Slovenija.

Ipak, na EP kao da se igraju neke zakulisne radnje da naš tim ne bi odbranio titulu. Pojasnio ih je naš selektor:

- Promenili su organizatori satnicu i stavili su da mi igramo od devet sati. Ovo je jedina utakmica na EP do sada koja se igra u tom terminu. Ne znam da li ne znaju da organizuju ili to rade namerno. Da je u osam mogli bismo da prihvatimo. Ali, šta je tu je. Došli smo do polufinala, dobar je rezultat, možemo bolje, hoćemo bolje i više. To su neke stvari koje treba da nas motivišu još više da pružimo maksimum i ostvarimo dobar rezultat.

Poljaci su (zlo)upotrebili ulogu domaćina turnira i stavili svoju selekciju da igra prvi polufinalni meč od 17.30, što znači da će pobednik tog meča imati veću pauzu pred nedeljno finale.

- Sama organizacija nije najbolja, mada Poljaci znaju to dobro da rade. Ovog puta nije bilo najbolje, jer su mnogo velike pauze bile između promena gradova i samih utakmica. Ovde smo tri dana bez meča, pa onda igramo dve najvažnije utakmice u dva dana. Mislim da je to propust organizatora.

Boba navodi i da je raspored utakmica izazvao brojne muke u pripremama mečeva.

- Zgusnut je raspored. Ako imamo utakmicu do ponoći, a treba da spremamo sledećeg protivnika i da održimo sastanak sa igračima... To ne može da se radi ranije, unapred, jer kako da pričam o nekoj sledećoj ekipi ako još nismo napravili korak ka tom protivniku, to jest nismo preskočili prethodnu prepreku.

Kovač je na kraju istakao:

- Ovu generaciju Italije upoređuju sa onom ekipom njihovog fenomena, traže način da se vrate na pobedničke staze. Ali, nije ni važno ko je sa druge strane terena. Italijani imaju motiv, ali imamo i mi. Zašto da ne budemo sa Rusijom i Italijom jedina ekipa u Evropi koja je uspela dva puta za redom da bude šampion. Razmišljamo o sebi, ali normalno studiramo protivnika, probamo da im nađemo mane. Imaju mnogo vrlina, ali imaju i mana.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading