DRŽAVA JE UVEK TU ZA NAS, HVALA JOJ NA TOME! Čovek koji je najzaslužniji za veliki uspeh tekvondistkinja pohvalio odnos prema sportistima (VIDEO)
EPA-EFE/RITCHIE B. TONGO

 

Kada se utisci slegnu i kada se glave ohlade, onda je vreme za detaljniju analizu. Dragan Jović, čovek koji je "napravio" uspeh srpskog tekvodnoa, govorio je za TV "Prva" o velikom uspehu Milice Mandić i Tijane Bogdanović.

- Šta da vam kažem, svaka medaja je izuzetno velika na Olimpijskim igrama. Ne gledam ovo kao lični uspeh, ovo je uspeh celog tima. Gledamo da podvučemo crtu 8 avgusta kada se sve završi. Svaka medalja ulazi u kasicu tima Srbije i želimo da se sa OI vratimo sa što više - počeo je svoje izlaganje na TV Prva Jović.

Iako se spekulisalo da bi Milica mogla da se nađe i na narednim Olimpijskim igrama, njena karijera zavšena je zlatom u Tokiju.

- Kako da nismo zadovoljni sa 4 olimpijske medalje sa 3 olimpijska ciklusa, to može samo da se sanja, nama se ostvario taj san. U neku ruku smo se radovali ali malo je bilo i tuge jer je to bio poslednji nastup naše Milice Mandić na Olimpijskim igrama. Po zlatu iz Londona ste je prepoznali i završava karijeru sa zlatom iz Tokija. Tri olimpijska ciklusa, dve medaje, dve zlatne. Ona je jedna od četiri osobe sa dva olimpijska zlata u našem sportu, niko nema više od toga. I u svakom smislu je deo istorije sporta - dodao je on.

DRŽAVA JE UVEK TU ZA NAS, HVALA JOJ NA TOME! Čovek koji je najzaslužniji za veliki uspeh tekvondistkinja pohvalio odnos prema sportistima (VIDEO)

EPA-EFE/RITCHIE B. TONGO

 

Jović je posebno pohvalio državu, odnosno odnos prema sportistima, koji malo ko u svetu ima. Pomoć nikada nije izostala i uvek će Srbija biti tu za svoje sportiste.

- Ja se politikom ne bavim, ali treba biti iskren i stvari nazvati pravim imenom. Retko koja država podržava sport kao naša, retko gde se ulaže kao kod nas. Drago mi je što vraćamo državi na ovakav način, drago mi je što se u medijima ovako predstavlja veliki uspeh. Mislim da deci sportisti treba da budu uzori i mislim da je država odabrala pravi način kako da ih skrene sa stramputice. Mi kao reprezenti moramo da se potrudimo da budemo pravi primeri toj deci, što verujem da naši sportisti i rade. Država je uložila, sportisti vraćaju medaljama i mislim da je to vrlo korisno za Srbiju. Da nema novčanih pomoći koje država izdvaja pitanje je koliko bi mi imali takmičara i koliko bi uspeli da isplivamo. Svetska i evropska medalja traju nekoliko dana, ali Olimpijska medalja je večnost. Kada nemate sponzore i finansijere, država je uvek tu za vas i hvala joj na tome - zaključio je Jović.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading