KRENULE SU U TOKIO Mandić i Bogdanović ciljaju nove medalje za Srbiju
EPA/TATYANA ZENKOVICH

Selektor tekvondo reprezentacije Srbije Dragan Jović izjavio je da su Milica Mandić i Tijana Bogdanović spremne da na Olimpijskim igrama pruže maksimum i napadnu medalje. 

- Idemo na Olimpijske igre, a ne na bilo kakvo takmičenje. Očekivanja su nam uvek najveća. Imamo želju da budemo vrlo uspešni, čekali smo ovo 5 godina. Jedva čekamo da uđemo u Olimpijsko selo i da dočekamo naše takmičenje - rekao je Jović na konferenciji za medije pred polazak u Tokio.

Milica Mandić, osvajačica olimpijskog zlata iz Londona 2012. godine u kategoriji preko 67 kg, istakla je da je spremna za svoje poslednje Olimpijske igre nakon kojih će završiti karijeru i da se nada što boljem rezultatu.

- Zadovoljna sam pripremnim delom. Uvedeni smo jako dobro u takmičarski deo. Zadovoljna sam formom, imali smo nekoliko test turnira do sada. Očekivanja su visoka, prvo sami od sebe očekujemo mnogo, a onda i javnost.

Tijana Bogdanović, koja će predstavljati Srbiju u kategoriji do 49 kg, rekla je da je osetila čari olimpijskog postolja u Riju, kao i da će se potruditi da isti podvig napravi i u Tokiju.

- Kao i uvek imamo najveća očekivanja od svakoga turnira, pa tako i od ovog. Imamo veliku želju i motivaciju. Jedva čekamo da stignemo u Olimpijsko selo i odradimo treninge. Radićemo najbolje što možemo i iskreno se nadam da ćemo nastaviti niz dobrih rezultata sa prethodnih Olimpijskih igara.

Bogdanović nastupa u okviru svoje kategorije 24. jula, dok će Mandić na borilište izaći 27. jula.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

Komentari (0)

Loading