DRAGAN JOVIĆ - ČOVEK KOJI STVARA ŠAMPIONE Najbolji trener sveta za Alo! Srbija ne treba da brine za budućnost tekvondoa
Serbian Taekwondo Association

Ako neko zna kako se stvara olimpijski šampion i kako se prave čuda na velikm takmičenjima onda je to Dragan Gale Jović.

Jović je nedavno po treći put u karijeri izabran za najboljeg svetskog trenera tekvondoa. Na svečanoj ceremoniji u Rijadu naš trofejni stručnjak dobio je laskavo priznanje. On je prema zvaničnom saopštenju dobio dvostruko veći broj glasova od ostalih kandidata.

Kao trener je osvajač četiri olimpijske medalje (dve zlatne i po jedne srebrne i bronzane). Sve je to postigao u samo tri olimpijska ciklusa sa Milicom Mandić i Tijanom Bogdanović.

DRAGAN JOVIĆ - ČOVEK KOJI STVARA ŠAMPIONE Najbolji trener sveta za Alo! Srbija ne treba da brine za budućnost tekvondoa

EPA-EFE/RITCHIE B. TONGO

 

 

U razgovoru za Alo! Jović je govorio o tituli najboljeg trenera, budućnosti srpskog tekvondoa, kao i o ciljevima za 2023. godinu.

Kakav je osećaj biti najbolji trener na svetu? Da li ste očekivali nagradu?

- Nikada to ne očekujem, jer mi je više fokus šta ću da osvojim sa svojim takmičarima. Radujemo se svim medaljama koje osvojimo. Ponekada je to dovoljno za titulu najboljeg trenera, a nekada nije. Kada je osvojite,dobijete potvrdu svoga rada na najlepši mogući način. Naravno da je osećaj kao da letite… - počinje Jović priču za naš sajt.

Pre tekvondoa streljaštvo i fudbal

Dragan Gale Jović rođen je 1969. godine, a pre tekvondoa oprobao se u streljaštvu i fudbalu. Kao dugogodišnji sportista, 1991. godine osniva Tekvondo klub Galeb koji je danas jedan od najtrofejnijih tekvondo klubova u svetu.

Otkrijte nam tajnu, kako se stvara olimpijska šampionka?

- Nema nekih posebnih tajni. Prvo treba da imate takmičara koji može da izdrži proces svog razvoja, priprema, usavršavanja. Zatim morate biti spremni na sve što vas može sačekati na tom putu. Ima mnogo prepreka i nekih neplaniranih zaustavljanja, ali uvek mora da se ide dalje i uvek ka zacrtanom cilju. Druga bitna stvar je da imate dobar stručni tim koji može da prati moje ideje - objašnjava popularni Gale.

Ciljevi za 2023. godinu?

- Ovo je najvažnija godina u kvalifikacionom periodu. Sada je najvažnije da kvalifikujemo takmičare preko rang liste direktnim plasmanom na OI - jasan je Jović.

DRAGAN JOVIĆ - ČOVEK KOJI STVARA ŠAMPIONE Najbolji trener sveta za Alo! Srbija ne treba da brine za budućnost tekvondoa

Serbian Taekwondo Association

 

 

Kakva je budućnost srpskog tekvondoa? Verujete li da može neko da nadmaši Milicu Mandić?

- Rezultate koje postižu kadeti, juniori i na kraju seniori mi kažu da ne treba brinuti za budućnost tekvondoa. Smene generacija se neprimetno vrše, a rezultati su sve bolji.

Milica je napravila neverovatne rezultate i nije lako dostići to, ali nije ni nemoguće - optimističan je najbolji tekvondo trener na svetu.

Ko Vam je najveća podrška?

- Uvek je to supruga i porodica - kaže trofejni stručnjak.

Kako ćete provesti predstojeće praznike?

- Samo ću par dana biti slobodan i to ću provesti u krevetu.
Željan sam sna - veli Dragan Jović.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading