SPEKTAKL U SIVLERSTONU! Hamilton slavio u trci prepunoj incidenata, drame i haosa!
EPA-EFE/ANDY RAIN

Bila je ovo verovatno i najuzbudljivija trka ove sezone. 

Sedmostruki svetski šampion je na „Silverstonu“ došao do četvrte pobede ove godine, a 99. ukupno, pretekavši Šarla Leklera u Ferariju tri kruga pre kraja trke. Njima dvojici se na podijumu pridružio drugi vozač Mercedesa Valteri Botas.

 

 

Odmah na startu došlo je do velikog incidenta u kojem su učestvovali Luis Hamilton i Maks Ferštapen. Došlo je do kontakta prednjeg levog točka Hamiltona i zadnjeg desnog Ferstapena, Maks je u jezivom incidentu udario u zaštitnu barijeru i za njega je trka bila završena. 

Hamilton je zaradio deset sekundi kazne, što je odradio u 28. krugu na zameni pneumatika i na pistu se vratio kao petoplasirani vozač.

 

 

Trka je zaustavljena u 4. krugu nakon stravičnog incidenta, usledile su crvene zastave i obustava trke, pa je na restartu vozač Ferarija Šarl Lekler imao vodeću poziciju i uspeo da je sačuva nakon ponovnog starta. 

Hamilton je uspeo da se brzo i uspešno vrati u bitku za pobedu, pa je potom Valteri Botas dobio poruku od ekipe da se ne bori sa Hamiltonom i da ga propusti u krivini broj 15.

U pretposlednjem krugu, Hamilton posle jakog duela uspeva da obiđe Leklera i da na neverovatan način pobedi u Silverstonu.

U generalnom plasmanu i dalje vodi Ferštapen sa 185 bodova, osam više od drugoplasiranog Hamiltona.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading