SPORTSKE IGRE MLADIH Spektakl u Sokobanji, mališani uživali
FOTO: SIM

Osma sezona Sportskih igara mladih Srbije svečano je otvorena spektakularnom ceremonijom na letnjoj pozornici "Vrelo" u Sokobanji. Mališani iz ovog regiona, njihovi roditelji, kao i gosti jedne od najlepših banja u Srbiji uživali su u sjajnom programu, a potom i koncertu Jelene Rozge.

Svečanoj ceremoniji prisusustvovao je osnivač Igara Zdravko Marić, zatim predsednik opštine Sokobanja dr Miodrag Nikolić, regionalni izvršni direktor SIM Tihomir Gudić, predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije Marija Mihajlović, predsednik Skupštine opštine Sokobanja Vladan Petković, zamenik predsednika opštine Vladimir Milovanović, direktor TO Sokobanje Ljubinko Milenković i koordinator SIM za Sokobanju Miloš Krstić. Gost na ceremoniji otvaranja bio je i čuveni srpski odbojkaš Vladimir Grbić.

Osnivač Igara Zdravko Marić, čovek koji je pre 25 godina u Splitu pokrenuo Igre, rekao je: - Najdraža deco, da nema vas ne bi bilo ni Igara. I ovog puta, kao našim ambasadorima, želim da vam poručim da se uvek igrate, da što kasnije odrastete i da što duže učestvujete u Igrama, a naš tim će pružiti sve da Igre iz godine u godinu budu sve bolje - rekao je Zdravko Marić.
On se posebno zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na podršci i dodao: - U Srbiji smo od prvog dana jako dobro primljeni. Hvala dragom Bogu dobro smo primljeni i u mojoj zemlji Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Želim samo da poručim da mi stariji moramo da se ugledamo na decu, jer su deca za sve ove godine kroz Igre pokazala da su pametnija od nas - istakao je Zdravko Marić.
Na predivnoj ceremoniji otvaranja Igara za sezonu 2021., koja podseća na otvaranje Olimpijskih igara baklju prijateljstva nosile su talentovane sportistkinje ovog kraja Hana Jovanović i Teodora Trifić.
U Sokobanji je održano i regionalno takmičenje u uličnoj košarci, između dve vatre, turniru u malom fudbalu, odbojci i atletici. Državno finale biće održano početkom jula na Zlatiboru, dok će Šabac biti domaćin državnog finala kupa u malom fudbalu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading