Sportske igre mladih - Millennium Team turnir u tenisu
Foto: Promo/Sporstke igre mladih

Sportske igre mladih su najveća amaterska sportska organizacija za decu i mlade u Evropi i održavaju se već 27 godina, a ove godine proslavljaju jubilej - deceniju kako se organizuju u Srbiji. Ovogodišnji turnir u tenisu nosi naziv “Millennium Team turnir u tenisu”, a regionalno i državno takmičenje održaće se u Srbiji, dok će se međunarodna završnica održati u Splitu.

Ove godine igraju se četiri regionalna finala u četiri grada u Srbiji u Novom Sadu, Vranju, Valjevu i Beogradu. Dva prvoplasirana takmičara, u kategoriji dečaka i devojčica (2009. godište i mlađi) izboriće plasman na državnu završnicu koja će se u julu održati u Banji Ždrelo. Dva prvoplasirana takmičara putuju u avgustu na međunarodno finale u Splitu, gde će predstavljati tim Srbije i učesnike “Millennium Team turnira u tenisu”.

Sportske igre mladih - Millennium Team turnir u tenisu

Sporstke igre mladih

 

“Millennium Team turnir u tenisu” održan je u Novom Sadu i Vranju, a naredna dva turnira održaće se u Valjevu i Beogradu. U nedelju 30. aprila u Valjevu nas očekuje novi „Millennium Team turnir u tenisu“ koji će se igrati u „TWINS SPORTS CENTER & VISNJA TENNIS ACADEMY“. Pored turnira za dečake i devojčice 2009. godište i mlađe, revijalno će se odigrati i turnir za „narandžasti nivo“.

Jedan od događaja u okviru ceremonije Svečanog otvaranja koja će se održati 15. maja na Trgu Republike, dan ranije biće i veliki „Millennium Team turnir u tenisu“. Na terenima našeg proslavljenog teniskog selektora Bogdana Obradovića na Adi Ciganliji 14. maja najmlađi teniseri Srbije imaće još jednu priliku da se izbore za plasman na državnu završnicu.

Za 27 godina, koliko Sportske igre mladih postoje u regionu, učestvovalo je dva i po miliona dečaka i devojčica. Učesnici igara su deca iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije. Misija Sportskih igara mladih je spajanje dece regiona, koja kroz sport i druženje razvijaju svest o toleranciji, poštovanju različitosti i značaju primene fairplay-a na sportskim terenima i van njega. Deca se takmiče u deset sportskih disciplina, a zahvaljujući velikom broju sponzora, za decu je sve besplatno, od prvog kvalifikacionog turnira, do velike Međunarodne završnice u Splitu.

Osim podrške teniserima, kompanija Millennium Team prijatelj je dece i u ostalim sportovima šah,stoni tenis, odbojka, odbojka na pesku, mali fudbal, između dve vatre, rukomet, atletika, 3x3, što se može videti na terenima gde se odvijaju ova takmičenja.

Sportske igre mladih - Millennium Team turnir u tenisu

Sporstke igre mladih

 

Od osnivanja, fokus kompanije usmeren je na društveno i odgovorno poslovanje. Različitim aktivnostima, podržavajući realizaciju projekata, Millennium Team nastoji da pruži podršku sredini u kojoj posluje i da stvori bolje uslove za život građana Srbije. Kroz godišnju strategiju značajan deo sredstava usmeravamo na projekte koji podržavaju i pokreću društvo i mlade, a sport je bitan deo tih projekata.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading