Ovo su osnovne preporuke za trkače učesnike 34. Beogradskog maratona
Beogradski maraton

Za malo manje od dve nedelje počinje 34. Beogradski maraton.

Imajući u vidu da se ovaj događaj održava u vreme epidemije COVID 19 infekcije, pažnja će biti posvećena bezbednosti, odnosno očuvanju zdravlja svih takmičara, kako ne bi došlo do širenja virusa. 

U skladu sa time preporuka je da učesnici maratona budu kompletno vakcinisani protiv COVID19 infekcije. 

 

 

Na sajtu Beogradskog maratona objavljen je medicinsko-trenažni deo upuststva u cilju očuvanja zdravlja maratonaca. U tom uputstvu, koje je sastavio medicinski tim Beogradskog maratona, između se ostalog navodi:

- najkasnije deset dana pred maratonsku trku uradite kontrolni pregled kod lekara interniste ili kardiologa radi provere svog zdravstvenog stanja i da donesete definitivnu odluku da li ste spremni za učešće na događaju. 

- potrudite se da ovaj polumaraton ili maraton bude povratak u normalan trkačko-trenažni proces i normalan život i nemojte da “jurite rezultat”, kako biste ste se sačuvali  se za neke naredne trke kojih će biti u budućnosti na pretek.

- ukoliko tokom trke osetite neke simptome ili probleme predlažemo Vam da usporite ritam, potražite pomoć i nikako ne pokušavajte ići preko “svojih granica”.

- poštujte sve epidemiološke procedure u skladu sa uputstvima organizatora, pre same trke, tokom trke, kao i po završetku maratona kako bi ste zaštitili sebe i svoje najbliže, kao i ostale učesnike u maratonskoj trci.

Dođite zdravi i istrčite 34. Beogradski maraton! Držite distancu!!!

U uputstvu se između ostalog navodi još i kako sprečiti i sanirati povrede pre i za vreme trke, zbog čega se trkači povređuju, kako se leče trkačke povrede, kako da pomognete sami sebi ukoliko se povredite.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading