TRESE SE TOKIO! Marina Maljković nikad jačim rečima udarila na izabranice
Foto: Marko Metlaš/Alo!

Srbija je teškom mukom pobedila Južnu Koreju i obezbedila plasman u četvrtfinale Olimpijskih igara, ali selektorka Marina Maljković je bila veoma nezadovoljna izdanjem izabranica.

Maljković je u izjavi za RTS poslala jasnu poruku igračicama da na Olimpijskim igrama niko nema pravo na umor - ni fizički ni mentalni.

- Umorne od čega? Prvo, ne prihvatam nikad reč umor, a kamoli kad su sportisti na Olimpijskim igrama. Kakav crni umor? Korejke su nepoznanica možda njima. Meni je četvrta godina u Aziji i vrlo dobro znam kako igraju te ekipe, napomenula sam to, svakako da nije lako kad se susrećeš prvi put na važnoj utakmici, na važnom takmičenju. Rečeno ti je sve.

Marina je u dahu nastavila...

- Imamo definitivno problem sa koncentracijom, mnogo smo se kockali, opustili, glava nije tu i to je ono što nedostaje timu Srbije, glava.

Kako da vratimo "glavu"?

- Igraš za Srbiju, ostalo je još par dana. Mnogo je teško, jeste. Nije lako, s obzirom na to da smo tu od aprila. Nismo ni sa svojim porodicama, svi smo u inostranstvu, radimo u inostranstvu i teško nam pada, ali ovo je zaista teško jer nismo kući, a kuća nam najviše nedostaje. Ipak, opet kažem - nalazimo se na Olimpijskim igrama i to je jednom ili dva puta u životu, iako neki dočekaju i tri, pa i četiri ciklusa. Ako treba da motivišem igrača koji ovde završava karijeru ili neku drugu, mlađu? Uopšte ne pričam o imenima, Sonji, Jeleni... Glava je u pitanju, apsolutno nema veze sa telom. Mentalno je naporna ta pauza od dva dana. Idemo sad na biti ili ne biti - zaključila je gnevna Marina. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Savic

01.08.2021 19:13

Kraljica, tako treba, to je trener a i ispreskakala i Sarenca, bez dlake na jeziku, pozdravljam