KAKVA ČAST Marini Maljković uručena Nagrada za životno delo
EPA

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović uručio je u ponedeljak selektorki Srbije Marini Maljković nagradu "Slobodan Piva Ivković" Udruženja košarkaških trenera Srbije. 

Generalni sekretari KSS-a i UKTS-a Zlatko Bolić i Strahinja Vasiljević dali su i velike bukete cveća kao znak zahvalnosti za sve ono što je Marina učinila za srpsku žensku košarku. 

OVAJ SNIMAK POKAZUJE SVE Razotkrivena prava pozadina haosa u Italiji, Teo nije kriv?! (VIDEO)

Selektorka je bila oduševljena priznanjem i zahvalila se svima.

- Velika stvar i ono što je meni najvažnije, to je da ne možeš da porediš ni jednu drugu veliku nagradu sa nagradom koja dolazi iz tvoje kuće, iz tvoje države, iz tvog grada… Mnogo mi znači, pošto se ja trudim da stalno, što kroz reprezentaciju, što kroz Pokret, što kroz Institut, radim pozitivne stvari za ovu zemlju, za ove devojke koje su profesionalke, ali i za decu. Zahvalila bih se svima, ova nagrada je najveći mogući prestiž. Ne bih da pričam o godinama. Jeste, po godinama možda zvuči da je rano, ali ja sam već 25 godina u košarci - istakla je Marina Maljković.

KAKVA ČAST Marini Maljković uručena Nagrada za životno delo

Tanjug/Sava Radovanović

 

Ona je dva puta predvodila žensku reprezentaciju Srbije do zlata na Evropskom prvenstvu (2015. i 2021), takođe osvojila i jednu brnozu 2019, isto kao i na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine. 

Sa Hemofarmom i Partizanom osvojila je ukupno deset domaćih pehara i dve regionalne lige, dok je i u Turskoj bila i i dalje je sjajna pošto je pored Evrokupa sa Galatasarajem i dve titule u Turskoj sa Fenerbahčeom, sa drugopomenutom ekipom ove sezone zauzela prvo mesto u Evroligi. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading