NIJE LAKO IGRATI OVE MEČEVE Marina Maljković (ne)zadovoljna plasmanom na Evropskom prvenstvu
Foto: Alo/Foto: Marko Metlaš/Alo!


Srbija je ranije danas savladala Nemačku rezultatom 78:62. Srbija je osvojila peto mesto na EP i igraće kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu.

- Pobeda za kraj, peto mesto bolje nego šesto. Neparan broj je uvek lepši… Nije mi se svidela jedna stvar, a to je da utakmice koje imaju manji pritisak i manji značaj, mi igramo dosta hrabrije. To je sve do njihovog neiskustva, samim tim i velike treme pred te velike utakmice. I to nam je neki pokazatelj šta i kako dalje moramo da radimo - izjavila je Maljkovićeva na konferenciji za medije po završetku meča, prenosi zvanični sajt KSS.

Košarkašice Srbije

FIBA

 

 

Ona je ponovila da planira da u prvi tim uključi neke devojke iz mlade reprezentacije.

- Retko ko od mojih seniorskih kolega se bavi mlađim kategorijama, ali to je preko potrebno. Tu smo sve pripremili do detalja. Koliko može da se pomogne ovim devojkama, da pronađu odgovarajuće sredine, da slučajno ne ostanu bez klubova. Sve to kako bismo što spremniji dočekali novembar. Ja sam manje-više tu. Ne idemo na odmore, već nastavljamo za Vršac gde počinje mlada reprezentacija, što ću pratim dok ne krenu klupske obaveze, sve kao pripremu za novembar - dodala je selektorka Srbije.

Maljkovićeva je istakla da je meč sa Nemačkom bio dobra priprema za naredne duele.

- Videli ste da su najviše igrala mlađe. Tu postoji potencijal koji ja vidim i to nešto što svakako nije ogroman talenat i kvalitet. Budimo potpuno realni. I to sam prvo njima u lice rekla, šta mislim. I onda znate onu moju priču, da se sa tom velikom količinom rada mogu da nadoknade neke stvari. Upravo mi je to opet pokazalo. Treba im poverenje… Složićete se da su uradile par lepih stvari. Nije lako igrati ove utakmice. Naporno je već, ali one hoće da pokažu… - navela je ona. 

NIJE LAKO IGRATI OVE MEČEVE Marina Maljković (ne)zadovoljna plasmanom na Evropskom prvenstvu

EPA

 

 

- Jedino što mi smeta je taj psihološki deo, što znači da kod njih još postoji strah i neiskustvo od utakmice koje imaju veliki značaj. Ova sada nije imala, pa je bilo više slobode. Mislim da može na njih da se računa. Samo da se organizujemo šta i kako. Tolika je sreća, za moje standarde, da tebi žele sve reprezentativke da budu u zemlji. Sve! Sada da ih pitate, sve bi bile - istakla je Maljkovićeva.

Ona je ponovila da ima ugovor sa Fenerbahčeom.

- Niti se nudimo, niti ovo ili ono, već samo objašnjavamo kolika je naša želja i da smo spremne u svakom mogućem trenutku da se posvetimo Srbiji. Kad to kažem, ne mislim na 11. ili 12. igračicu. Evo, možemo da krenemo sa Ivon Anderson, koju su oduševile priče kako je i koliko sve to bilo lepo u Partizanu, rekla je da bi samo da igra u Beogradu. Meni je to fenomenala informacija. Mislim da bi to bilo najznačajnije za sve nas. Da vidimo da li je i na koji način to moguće uraditi i da li za to postoji interesovanje… Već do novembra ćemo svi znati kakva je situacija - zaključila je Maljkovićeva.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading