Nikola Jokić
Foto: AP/AP/Jack Dempsey

 

Dobro došli u zemlju šampiona! Bilbord s kraja devedesetih koji je dočekivao strance, tad zahvaljujući košarkašima, može komotno da se preradi i ponovo postavi da „bode oči“ putnicima namernicima u Srbiju.

Novak Đoković

Tanjug/Anze Malovrh

 

Novak Đoković i Nikola Jokić su, dabome, razlog zašto se od Amerike, preko Evrope, pa sve do kraja sveta ovih dana priča o maloj zemlji ponosnog naroda. Dovoljno je, evo, pročitati post na Tviteru biznis analitičara u sportu Džoa Pomplijana:

„Ludo je to kako je Srbija odgovorna za samo 0,1 odsto svetske populacije, a ipak je proizvela dvojicu najdominantnijih sportista današnjice na svetu: Novaka Đokovića i Nikolu Jokića.“

Nikola Jokić

Printscreen/Instagram

 

Đoković: Brate, najbolji si!

Novak Đoković je čestitao šampionu NBA lige tako što je na Instagramu u storiju postavio plakat na kojem Nikola Jokić u dresu Denvera na konju nosi trofeje kroz Stenovite planine kući.
„MVP!!! Čestitam, brate, najbolji si“, napisao je Nole uz to.
Najbolji teniser sveta je objavio još nekoliko storija, između ostalih, i s fotkama njega i Nikole kao klinaca s pitanjem:
„Kad ćemo na tenis, Jokara?“

Da, da, lepo je biti Srbin. O lepoti tog osećaja pričao je i košarkaški Džoker samo dan pošto je teniski Džoker - tako ih zovu obojicu u belom svetu - poručio da „mi zaista jesmo nebeski narod“.

 

 

Patrijarh: Bog vas blagoslovio

Patrijarh srpski Porfirije je čestitao Novaku Đokoviću i Nikoli Jokiću.
„Bravo, momci. Bog vas blagoslovio i čuvao“, napisao je poglavar SPC na Instagramu uz fotografije s obojicom.

„Đoković je osvojio Rolan Garos, a vi sad NBA titulu. Da li je ovo najbolja godina u istoriji srpskog sporta?“, pitali su Jokića na konferenciji za medije posle konačnog trijumfa Denvera nad Majamijem u finalnoj seriji plej-ofa.

- Trebalo bi da bude. Ja sam njemu čestitao, sad ću da vidim da li je i on meni poslao poruku - rekao je Jokić i posegnuo za mobilnim:

- Oh, ne, ima previše poruka, isključiću telefon.

Žarko Paspalj

Alo!/Marko Metlaš

 

Paspalj: Da svi znaju gde je Srbija

Legendarni košarkaš Žarko Paspalj je čestitao Jokiću osvajanje NBA lige, kao i trijumf najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića na Rolan Garosu.
- Za početak bi svi mogli da nauče gde je Srbija. To nije anegdota, već stvarno dešavanje. Ono što je ovog trenutka sigurno jeste to da dvojica najdominantnijih sportista na planeti u dva različita sporta dolaze iz Srbije. Ogromne čestitke obojici.

Posle smeha, nastavio je:

- Sport je nešto što je u Srbiji posebno, uvek se guralo napred. Čak i pre 20 ili 30 godina. Imamo Novaka, koji je verovatno najbolji svih vremena. Novak je za nas najbolji ikada do sada. Sad imamo NBA prvaka. Divan je osećaj biti Srbin.

Dobro došli u zemlju superšampiona!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading