AMERI ZABORAVILI NA JOKIĆA Nema Srba u najboljem evropskom NBA timu svih vremena
Printscreen

Nacionalna košarkaška asocijacija (NBA) objavila je rezultate za kategoriju najbolji evropski NBA tim svih vremena u okviru NBA 75 Euro Vote kampanje, kojom se proslavlja jubilarna 75. sezona Lige sa navijačima u Evropi i podseća na doprinos evropskih igrača tokom 75-ogodišnje istorije Lige. 

Prvi najbolji evropski tim NBA svih vremena čine dvostruki NBA MVP Janis Adetokumbo (Milvoki Baks; Grčka), trostruki NBA Ol-star Luka Dončić (Dalas Maveriks; Slovenija), dvostruki NBA šampion Pau Gasol (Španija), NBA šampion iz 2011. Dirk Novicki (Nemačka) i četvorostruki NBA šampion Toni Parker (Francuska). Novicki, koji je igrao za Maverikse tokom čitave 21-ogodišnje karijere i trenutno je šesti najbolji strelac NBA svih vremena, dobio je najviše glasova. 

Najbolji drugi evropski NBA tim svih vremena čine aktuelni NBA MVP Nikola Jokić (Denver Nagets; Srbija), članovi Kuće slavnih košarke Toni Kukoč (Hrvatska) i Arvidas Sabonis (Litvanija), NBA šampion iz 2011. Peđa Stojaković (Srbija) i pokojni Dražen Petrović (Hrvatska). 

ĐOKOVIĆ OČI U OČI SA ZVEZDAMA FUDBALA! Nole pokazao Nejmaru i Veratiju šta ume! (VIDEO)

Najbolji NBA evropski prvi i drugi tim odabrali su navijači iz Evrope i prestižni panel sastavljen od više od 40 predstavnika evropskih medija, emitera, uticajnih i poznatih ličnosti. Glasovi navijača su činili 50% konačnog rezultata, dok je panel odredio preostalih 50%.

-Evropski igrači iz prošlosti i sadašnjosti ostavili su neizbrisiv uticaj na NBA i košarku uopšte”, rekao je NBA šef za angažovanje i direktan pristup fanivima u Evropi i na Bliskom Istoku, Džordž Ajvazoglu i dodao:

-Dok slavimo našu značajnu sezonu 75-ogodišnjice, srećni smo što odajemo priznanje za 10 najboljih evropskih igrača svih vremena, koji su svi inspirisali generacije ljubitelja Lige širom Evrope i sveta.

U prethodnim kategorijama NBA 75 Euro Vote glasanja, tim Čikago Bulsa 1995-98 proglašen je za najbolju dinastiju u NBA ligi, dres Toronto Reptorsa 1998-1999 osvojio je priznanje za najbolji dres, a liderska igra Dirka Novickog u osvajanju NBA šampionata posle zaostataka Maveriksa od 2-1 u finalnoj seriji 2011. proglašena je za najbolji evropski momenat. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading